Κοτόπιτα με ένα φύλλο, μανιτάρια και πράσο

Αυτή η κοτόπιτα είναι διαφορετική, μόνο με ένα φύλλο, μανιτάρια και λευκή σάλτσα, που λιώνουν γλυκά στο στόμα.

Το αφράτο βουτυρένιο φύλλο σφολιάτας ακολουθεί η πλούσια κρεμμώδης γέμιση και ένα μόνο κομμάτι δεν φτάνει!

Μαγειρεύω με μεγάλη ευκολία χάρη στα σκεύη Tefal Ingenio που πηγαίνουν από την εστία, στον φούρνο, στο ψυγείο και σερβίρονται απευθείας στο τραπέζι χάρη στο αποσπώμενο χερούλι.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Η Tefal προσφέρει συνολικά πέντε (5) σετ Tefal Ingenio L65091 (ΣΕΤ ING EXPE ΤΗΓ 22/26+ΧΕΡ TF) σε διαγωνισμούς στο Facebook, στο YouTube και στο Instagram, πήγαινε εκεί για να διεκδικήσεις κι εσύ ένα.


ΑΤΟΜΑ:

8 - 10 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

50 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

75 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 ΚΣ ελαιόλαδο

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

  • 1 μεγάλο πράσο, τεμαχισμένο

  • 300 γρ μανιτάρια, τεμαχισμένα

  • 400 γρ κοτόπουλο βρασμένο, τεμαχισμένο

  • 1 φύλλο σφολιάτας

  • 1 αυγό

Για τη σάλτσα:

  • 50 γρ βούτυρο

  • 45 γρ αλεύρι

  • 300 γρ ζωμό κότας ζεστός

  • 200 γρ κρέμα γάλακτος

  • 1 κγ μουστάρδα

  • χυμό 1/2 λεμονιού

  • αλάτι

  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα τηγάνι Tefal Ingenio 18 ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι για 1 λεπτό.

  2. Προσθέτω το σκόρδο και το πράσο αφήνω να μαραθούν.

  3. Ρίχνω τα μανιτάρια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.

  4. Το βγάζω από τη φωτιά, το αφήνω να κρυώσει, αφαιρώ το χερούλι από το τηγάνι και το

  5. προσαρμόζω στην κατσαρόλα Tefal Ingenio 20 για να φτιάξω τη σάλτσα.

  6. Λιώνω το βούτυρο σε μέτρια ένταση, προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω να καβουρδιστεί για 2-3 λεπτά.

  7. Ρίχνω λίγο λίγο το ζεστό ζωμό κρέατος και έπειτα την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας διαρκώς για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να σφίξει και να γίνει μια λεία κρεμμώδης σάλτσα (που στέκεται στην ράχη της κουτάλας).

  8. Τη βγάζω από την εστία προσθέτω ¼ κγ αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, μουστάρδα, το χυμό λεμονιού. και τη ρίχνω μέσα στο τηγάνι με τα λαχανικά.

  9. Βάζω στο τηγάνι και το τεμαχισμένο κοτόπουλο, ½ κγ αλάτι, ¼ κγ πιπέρι, ανακατεύω καλά το μείγμα και ρίχνω από πάνω τη σάλτσα ισιώνοντας με την κουτάλα την επιφάνεια της.

  10. Ανοίγω το ένα φύλλο σφολιάτας, το μεταφέρω στο τηγάνι σκεπάζοντας και κλείνοντας περιμετρικά καλά τη γέμιση, αφαιρώ όσο περισσεύει.

  11. Προσαρμόζω το χερούλι στο τηγάνι και το μεταφέρω στο ψυγείο για 15 λεπτά.

  12. Το βγάζω, αλείφω το φύλλο με λίγο μείγμα αυγού με νερό (1ΚΣ) και το χαράσσω στα τέσσερα.

  13. Μπαίνει στο φούρνο με το τηγάνι αφαιρώντας το χερούλι, στους 220*C για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να χρυσαφισει το φύλλο.

  14. Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά και σερβίρω με σπάτουλα ή με μεγάλη κουτάλα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με την TEFAL GREECE