Κοτόπουλο με λαχανικά

 

Διάλειμμα από τη νηστεία σήμερα με ένα οικογενειακό φαγητό, κοτόπουλο με φρέσκα λαχανικά, κοκκινιστά στην κατσαρόλα.

Ένα γεύμα που ακόμα και τα παιδιά ξεγελιούνται και το τρώνε με ευχαρίστηση ειδικά όταν το συνοδεύσουμε με ρύζι, φέτα και φρέσκο ψωμάκι. 
 


 

ΑΤΟΜΑ:
4 - 6 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΑΣΜΟΥ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
45 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο (1.2 – 1.5 κιλό) σε κομμάτια – 8 περίπου
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 4 ΚΣ (60 ml) ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες ή λιωμένες
  • 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε στικς
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε στικς
  • 300 γρ (4 τμχ) κολοκυθάκια, κομμένα σε στικς
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε στικς
  • 800 γρ ντομάτες σε κυβάκια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κγ θυμάρι
  • 1 ½ κγ αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ και τα πασπαλίζω με 1 κγ αλάτι και λίγο πιπέρι. Τα ανακατεύω.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μεγάλο πάτο, σε μέτρια-δυνατή φωτιά ζεσταίνω 2 ΚΣ ελαιόλαδο και τσιγαρίζω το κοτόπουλο. Μόλις αλλάξει το χρώμα του, γυρίζω όλα τα κομμάτια κι από την άλλη πλευρά. Σβήνω με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το βγάζω από την κατσαρόλα.
  3. Στο ίδιο σκεύος σοτάρω τα κρεμμύδια για ένα λεπτό και συνεχίζω με το σκόρδο, τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα.
  4. Αφήνω να μαραθούν και να μειωθεί ο όγκος τους για 3 λεπτά περίπου.
  5. Προσθέτω τις ντομάτες, το φύλλο δάφνης, 1 ½  κγ αλάτι, ¼ κγ πιπέρι, 1 κγ θυμάρι και 2 ΚΣ ελαιόλαδο.
  6. Βάζω πίσω στην κατσαρόλα τα κομμάτια κοτόπουλου, ανακατεύω καλά όλα τα υλικά, σκεπάζω το κρέας με βραστό νερό, μειώνω τη θερμοκρασία σε μέτρια, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω το φαγητό να βράσει για 30 λεπτά.
  7. Κατεβάζω το σκεύος από τη φωτιά, αφήνω 10 λεπτά και σερβίρω γαρνίροντας με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και παρέα με φρέσκο ψωμί.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!