Δίχρωμο γλυκό σοκολάτα & κέικ καρότο

Φθινοπώριασε αρχίσαμε να μένουμε περισσότερο στο σπίτι και να θέλουμε κάτι να μας γλυκάνει. Το δίχρωμο γλυκό σοκολάτα με κέικ καρότου, μας δίνει τη σοκολατένια νοστιμιά της πουτίγκας μαζί με ένα αέρινο στρώμα κέικ.

Ο ισορροπημένος συνδυασμός της γλυκιάς σοκολατένιας πουτίγκας με το ανάλαφρο κέικ δεν αφήνει στον ουρανίσκο περιθώριο να μην συνεχίσει στην επόμενη μπουκιά.

Όπως τα παιχνίδια του καιρού αυτή την εποχή μια ζεστό και μια κρύο, έτσι κι αυτό το γλυκό ταλαντεύεται ανάμεσα στις γλυκές γεύσεις της σοκολάτας και του καρότου.


ΑΤΟΜΑ:

12 ΤΜΧ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:

60 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

80 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ βούτυρο, σε κυβάκια

  • 150 γρ ζάχαρη

Για τη σοκολάτα:

  • 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

  • 400 γρ (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα

  • 240 ml φρέσκο γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας

  • 30 γρ (5 ΚΣ) κακάο σκόνη

Για το κέικ:

  • 135 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 ½ κγ μπέικιν πάουντερ

  • 220 γρ ζάχαρη

  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας

  • 120 ml ηλιέλαιο (ή οποιοδήποτε άλλο ελαφρύ λάδι)

  • 1 καρότο, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνω στη φόρμα του κέικ (δεν χρειάζεται απαραίτητα φόρμα ανοιγόμενη, με σούστα)το βούτυρο σε κυβάκια και το βάζω στο φούρνο, στους 200*C να λιώσει (περίπου 3 λεπτά).

  2. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, πασπαλίζω τη ζάχαρη και τη βάζω πίσω στο φούρνο μέχρι να λιώσει (3-5 λεπτά).

  3. Για το σοκολατένιο μείγμα, χτυπάω με το μίξερ τα τρία αυγά να αφρατέψουν. Προσθέτω το ζαχαρούχο, το φρέσκο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το κακάο, τα ανακατεύω καλά και ρίχνω το μείγμα στη φόρμα.

  4. Συνεχίζω να φτιάξω το δεύτερο μείγμα αναμειγνύοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.

  5. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τα αυγά με το εκχύλισμα βανίλιας, το ηλιέλαιο και το καρότο. Το απλώνω στη φόρμα πάνω από το σοκολατένιο μείγμα.

  6. Βάζω τη φόρμα μέσα σε ταψί, ρίχνω νερό στο ταψί μέχρι τη μέση περίπου και το τοποθετώ στο φούρνο, στους 200*C για περίπου μια ώρα (τσεκάρω με μια οδοντογλυφίδα, να βγαίνει καθαρή στο κέντρο του γλυκού). Ανά διαστήματα τσεκάρω το νερό στο ταψί και συμπληρώνω).

  7. Βγάζω από το φούρνο, αφαιρώ τη φόρμα από το ταψί και την αφήνω σε σχάρα να κρυώσει για 5 - 10 λεπτά.

  8. Την αναποδογυρίζω στην πιατέλα και αφήνω το γλυκό να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου για να σερβίρω.

  9. Διατηρώ το γλυκό στο ψυγείο.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!