Σοκολατένια μπισκότα με καφέ και dulce de leche

Σοκολατένια μπισκότα με καφέ γεμιστά με καραμέλα dulce de leche, αφράτα και ξεχωριστά για να συνοδεύουν τον καφέ μας.

Ο ανθός αλατιού εκτοξεύει την γεύση της καραμέλας και δίνει στο μπισκότο την ξεχωριστή του επίγευση.

Αν θέλουμε τα μπισκότα να τα δοκιμάσουν και παιδιά μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον καφέ με νερό (θα βγει πιο ανοιχτό το χρώμα τους).


ΑΤΟΜΑ:

45 TMX

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:

13 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:

1 ΩΡΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

60 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 224 γρ κουβερτούρα, τεμαχισμένη

  • 60 γρ βούτυρο σε κυβάκια

  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 100 ml στιγμιαίο καφέ (ή νερό) σε θερμοκρασία δωματίου

  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

  • 360 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 2 ΚΣ κακάο σκόνη

  • 1 κγ μαγειρική σόδα

  • 1 πρέζα αλάτι

  • dulce de leche (δες ΕΔΩ πως μπορείς να τη φτιάξεις)

  • λίγο ανθό αλατιού, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια επίπεδη επιφάνεια με λαδόκολλα βάζω από ½ κγ μπαλίτσες με dulce de leche με τη βοήθεια δύο κουταλιών. Τα βάζω στην κατάψυξη.

  2. Σε ένα μπολ βάζω την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσουν και να ενωθούν. Τα βγάζω και τα αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου.

  3. Σε άλλο μπολ χτυπάω τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη να αφρατέψουν με το σύρμα (ή το μίξερ).

  4. Συνεχίζω να αρωματίζω το μείγμα με το εκχύλισμα βανίλιας και τον καφέ.

  5. Προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο.

  6. Τέλος αφού ενώσω το αλεύρι με το κακάο, τη σόδα και το αλάτι τα ρίχνω σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας με μια κουτάλα.

  7. Σκεπάζω το μείγμα και το βάζω στο ψυγείο για μια ώρα.

  8. Παίρνω με ένα κουτάλι στης σούπας από το μείγμα βάζω στη μέση του από μια μπαλίτσα παγωμένο dulce de leche φροντίζω να το κλείσω μέσα στο σοκολατένια μείγμα, πλάθω σε μπάλα και το βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί.

  9. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο και με το υπόλοιπο μείγμα και πασπαλίζω από πάνω με λίγο ανθό αλατιού (προαιρετικά).

  10. Βάζω το ταψί στο ψυγείο για 15 λεπτά.

  11. Τα ψήνω στους 180*C στις αντιστάσεις για 13 λεπτά.

  12. Βγάζω από το φούρνο τα αφήνω 10 λεπτά να κρυώσουν και τα μεταφέρω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

  13. Τα φυλάω σε αεροστεγές δοχείο.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!