Φλωρεντίνες με σοκολάτα

 

Φλωρεντίνες με σοκολάτα, το κλασικό γλυκό με τα καραμελωμένα αμύγδαλα και βουτηγμένες στη σοκολάτα, τώρα μπορούμε να τις φτιάξουμε στο σπίτι μας.

Κλεισμένες σε νάιλον διατηρούνται φρέσκιες για αρκετό καιρό και μπορούμε να τις προσφέρουμε τόσο εκτός όσο εκτός και σπιτιού. 
 


 

ΑΤΟΜΑ:
15 – 18 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 40 γρ βούτυρο
  • 70 γρ ζάχαρη
  • 70 ml σιρόπι γλυκόζης
  • 120 γρ φιλέ αμυγδάλου
  • 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ κουβερτούρα, προαιρετικά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια- σιγανή φωτιά βάζω το βούτυρο, τη ζάχαρη και το σιρόπι γλυκόζης. Ανακατεύω να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη, να ενωθούν και βγάζω από τη φωτιά.
  2. Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίχνω το φιλέ αμυγδάλου, το αλεύρι ανακατεύω και προσθέτω το σιρόπι από το κατσαρολάκι. Αναμειγνύω γρήγορα να πάει παντού και απαλά για να μην σπάσει το φιλέ αμυγδάλου.
  3. Πάνω σε σχάρα έχω απλώσει τις χάρτινες θήκες και βάζω από μια -1 ΚΣ (λιγότερο από μια κουταλιά της σούπας) από το μείγμα (μπορώ να απλώσω το μείγμα με τον ίδιο τρόπο και πάνω σε λαδόκολλα, αλλά οι θήκες βοηθούν για να βγουν όμοιο μέγεθος και στρογγυλές οι φλωρεντίνες).
  4. Αφού τις γεμίσω όλες με τη ράχη του κουταλιού πιέζω την επιφάνεια τους να γίνει επίπεδη.
  5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στου 180*C για 8 – 12 λεπτά. Μόλις στο κάτω μέρος τους αρχίζουν να παίρνουν σκούρο χρώμα, τις βγάζω.
  6. Τις αφήνω να κρυώσουν και αφαιρώ τις χάρτινες θήκες.
  7. Τεμαχίζω την κουβερτούρα και την λιώνω είτε σε φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μεν-μαρί (σε κατσαρολάκι με 1 εκ νερό που βράζει μέτρια, βάζω από πάνω ένα πυρίμαχο μπολ με τη σοκολάτα).
  8. Μεταφέρω την λιωμένη σοκολάτα σε σκεύος με ύψος και βουτάω τη μισή φλωρεντίνα μέσα. Τινάζω να φύγει η περίσσεια κουβερτούρας και αφήνω πάνω σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα (για πιο γρήγορα μπορώ να τις βάζω για 10 λεπτά στο ψυγείο).
  9. Τις αποθηκεύω σε κλειστό δοχείο ή ατομικά την κάθε μια την τυλίγω με σελοφάν.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΙΣ!