Υγρό κέικ σοκολάτας

 

Υγρό κέικ σοκολάτας, το εύκολο και λαχταριστό χριστουγεννιάτικο γλυκό που πρέπει να φτιάξεις φέτος!

Δες τα 4 tips μου και με τον φούρνο της Bosch, το ψήσιμο θα γίνει όπως ακριβώς πρέπει και η επιτυχία είναι σίγουρη! 

 


 

ΑΤΟΜΑ:
12 – 16 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
50 – 60 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 30 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 150 ml γάλα
  • 80 γρ. κακάο
  • 150 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 245 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 180 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανιλίνες ή 1 ΚΣ εκχύλισμα βανίλιας

Για την γκανάζ:

  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 1 ΚΣ  σιρόπι καλαμποκιού
  • 1 ΚΣ  βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα. Μόλις ζεσταθεί, το αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το κακάο και την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  2. Στη συνέχεια, χτυπάω με το ραβδομπλέντερ να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
  3. Σε ένα μπολ αναμιγνύω το αλεύρι, με το αλάτι και τη σόδα.
  4. Στον κάδο της κουζινομηχανής χτυπάω το βούτυρο να αφρατέψει.
  5. Μετά προσθέτω τη ζάχαρη, τα αυγά ένα, ένα και τη βανίλια στο τέλος.
  6. Συνεχίζω με το αλεύρι εναλλάξ με το σοκολατένιο γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας πάντα με το αλεύρι.
  7. Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ρίχνω το μείγμα.
  8. Ψήνω στους 180 °C για 50 - 60 λεπτά.
  9. Για την γκανάζ αναμιγνύω τη ζεστή κρέμα γάλακτος με τη κουβερτούρα, το σιρόπι και το βούτυρο.
  10. Όταν κρυώσει το κέικ το «λούζω» από πάνω με την γκανάζ, το αφήνω 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί και σερβίρω.


TIPS:


• Σπάμε τα αυγά ξεχωριστά
• Τα προσθέτουμε ένα, ένα στο μείγμα
• Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα
• Η γκανάζ με το σιρόπι και το βούτυρο θα διατηρήσει τη γυαλάδα της

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Bosch Home