Υγρό κέικ σοκολάτας

 

Υγρό κέικ σοκολάτας, που λιώνει στο στόμα και θα γίνει η νέα εμμονή σου!

Εύκολο μα πεντανόστιμο και γι αυτό θα το φτιάχνεις ξανά και ξανά :)

Στη συνταγή χρησιμοποιώ σκεύη όμως η τουρτιέρα και άλλα, που από την Τετάρτη 4/9/2019 θα μπορείς να τα κάνεις δικά σου από το PaxxiShop! Μην ξεχάσεις να το επισκεφτείς γιατί τις πρώτες μέρες μπορείς να επωφεληθείς ;)

 


 

ΑΤΟΜΑ:
12 – 16 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
50 – 60 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 30 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 150 ml γάλα

  • 80 γρ. κακάο

  • 150 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 245 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα

  • 180 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

  • 350 γρ. ζάχαρη

  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

  • 2 βανιλίνες ή 1 ΚΣ εκχύλισμα βανίλιας

Για την γκανάζ:

  • 150 ml κρέμα γάλακτος

  • 150 γρ. κουβερτούρα

  • 1 ΚΣ σιρόπι καλαμποκιού

  • 1 ΚΣ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα. Μόλις ζεσταθεί, το αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το κακάο και την τεμαχισμένη κουβερτούρα.

  2. Ανακατεύω καλά να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτω την κρέμα γάλακτος.

  3. Σε ένα μπολ αναμιγνύω το αλεύρι, με το αλάτι και τη σόδα.

  4. Στο μ’ιξερ χτυπάω το βούτυρο να αφρατέψει.

  5. Προσθέτω τη ζάχαρη, τα αυγά ένα, ένα και τη βανίλια στο τέλος.

  6. Συνεχίζω με το αλεύρι εναλλάξ με το σοκολατένιο μείγμα, ξεκινώντας και τελειώνοντας πάντα με το αλεύρι.

  7. Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ρίχνω το μείγμα.

  8. Το ψήνω στους 180 °C για 50 - 60 λεπτά.

  9. Για την γκανάζ αναμιγνύω τη ζεστή κρέμα γάλακτος με τη κουβερτούρα, το σιρόπι και το βούτυρο.

  10. Όταν κρυώσει το κέικ το «λούζω» από πάνω με την γκανάζ, το αφήνω 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί και σερβίρω.


TIPS:


• Σπάμε τα αυγά ξεχωριστά, ένα- ένα και τα προσθέτουμε στο μείγμα
• Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα
• Η γκανάζ με το σιρόπι και το βούτυρο θα διατηρήσει τη γυαλάδα της

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!