Σοκολατένια μους με ζελέ φράουλα

 

Δείξε την αγάπη σου στη μητέρα την Κυριακή που γιορτάζει φτιάχνοντας της σοκολατένια μους με ζελέ φράουλας και εξέπληξε την ευχάριστα με το υγιεινό γλυκάκι χωρίς περίσσιο λίπος.

Εύκολο, εντυπωσιακό και σοκολατένιο χρειάζεται μόνο λίγη υπομονή για να κρυώσει και να μπορέσεις να της το χαρίσεις.

Σίγουρα θα εκπλαγεί ευχάριστα που δεν θα χαλάσει την διατροφή της, ενώ παράλληλα θα απολαύσει το δροσερό δώρο σου με σοκολατένιο ροφήμα Nesquik με Opti-Start, με βιταμίνες, σίδηρο και ψευδάργυρο που συμπληρώνει ιδανικά τα οφέλη του γάλακτος.
 

 

 

ΑΤΟΜΑ:
6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
4 - 5 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
5 ΩΡΕΣ & 10 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

Για το ζελέ φράουλα:

  • 100 γρ ζελέ φράουλα
  • λίγες φράουλες σε κομματάκια

Για το μους:

  • 2 γλυκοπατάτες 
  • 2 κγ βούτυρο
  • 50 ml γάλα
  • 120 γρ (12 ΚΣ) σοκολατούχο ρόφημα Nesquik
  • λίγη τριμμένη κουβερτούρα, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • λίγες φράουλες σε κομμάτια, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ με 220 ml βραστό νερό διαλύω 100 γρ σκόνη ζελέ φράουλας. Προσθέτω 220 ml κρύο νερό, ανακατεύω καλά και ρίχνω κομματάκια φράουλας. Μοιράζω το ζελέ στα ποτήρια, τα τοποθετώ σε διαγώνια θέση (χρησιμοποιώντας cupcake θήκες σιλικόνης) και τα βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες.
  2. Για τη μους καθαρίζω τις γλυκοπατάτες, τις κόβω σε κομμάτια και τις βάζω σε μια κατσαρόλα , να βράσουν στον ατμό για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σε ένα μπολ με 50 ml γάλα χλιαρό διαλύω το σοκολατούχο ρόφημα Nesquik.
  4. Όπως είναι ζεστά τα κομμάτια της γλυκοπατάτας τα βάζω στο μούλτι ή στο μπλέντερ μαζί με το βούτυρο και το σοκολατένιο μείγμα. Αλέθω και η σοκολατένια μους είναι έτοιμη.
  5. Τη μοιράζω στα ποτήρια πάνω από το ζελέ φράουλας και βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
  6. Όταν θέλω να σερβίρω γαρνίρω πάνω τη μους με τριμμένη σοκολάτα και κομματάκια φράουλας.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με το Nesquik