Αυτό το brunch θα το ζηλέψουν όλοι: eggs benedict με σολομό και σως hollandaise και το ταξίδι στην απόλαυση δεν θα θέλεις να τελειώσει! Δες τα #4 tips και με τις συσκευές Bosch στο πλευρό σου η επιτυχία είναι εγγυημένη.

Γιατί τώρα που ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο μουντός χρειάζεσαι ένα δυνατό ξεκίνημα της μέρας με λαχταριστές γεύσεις που μπορείς να απολαύσεις ακόμα και στο σπίτι.





 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
4 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ βούτυρο
  • 3 κρόκοι αυγών
  • χυμό ½ λεμονιού
  • 1 ΚΣ νερό
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 4 αυγά
  • 4 φέτες χωριάτικο πολύσπορο ψωμί
  • ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα καπνιστού σολομού
  • σχοινόπρασο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για την σως Hollandese βάζω το βούτυρο να λιώσει σε ένα κατσαρολάκι. Αφαιρώ το γάλα από το βούτυρο και φτιάχνω το βούτυρο κλαριφιέ.
  2. Σε μπεν-μαρί (κατσαρόλα με 2 εκ νερό που βράζει σε χαμηλή θερμοκρασία και μπολ από πάνω) βάζω 3 κρόκους αυγών μαζί με το χυμό ½ λεμονιού και 1 ΚΣ νερό, αλάτι και πιπέρι χτυπώντας δυνατά με το ραβδομπλέντερ για ½ λεπτό.
  3. Προσθέτω το βούτυρο κλαριφιέ σε μορφή κλωστής (λίγο-λίγο) συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει μια κρεμώδης, βελούδινη σάλτσα.
  4. Τη διατηρώ ζεστή μέσα στο θερμαινόμενο συρτάρι μέχρι να φτιάξω τα αυγά.
  5. Βάζω μέσα σε μπολάκι μεμβράνη και την αλείφω με ελαιόλαδο.
  6. Σπάω το αυγό μέσα και την κλείνω σε πουγκί.
  7. Βάζω σε βραστό νερό στην κατσαρόλα για 4 λεπτά.
  8. Βγάζω και κόβω την μεμβράνη.
  9. Κόβω την μπρουσκέτα, την φρυγανίζω και την αλείφω με ελαιόλαδο.
  10. Τοποθετώ πάνω της το φιλέτο καπνιστού σολομού κι από πάνω το αυγό με τη σως hollandaise και γαρνίρω με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. 

TIPS:

•        Προσθέτουμε το βούτυρο σε μορφή κλωστής (ή κορδόνι)
•        Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή στο θερμαινόμενο συρτάρι
•        Βράζουμε τα αυγά μέσα σε πουγκί μεμβράνης 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!

* Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Bosch Home