Σήμερα είμαι πολύ ενθουσιασμένη γιατί έχω κάτι τελείως διαφορετικό. Ο καλός μου φίλος ο Φέισαλ από το Λονδίνο μας δίνει την φανταστική συνταγή του για μπάρμπεκιου.

Ο Φέισαλ είναι σεφ και δουλεύει σε κάποια από τα τοπ εστιατόρια του Λονδίνου όπως είναι το Kurobuta και το βραβευμένο με αστέρι Michelen, Connayght Hotel.

[bsa_pro_ad_space id=4]

Είναι μισός Έλληνας και μάλιστα η καταγωγή του είναι από εδώ από την Κρήτη που έχει περάσει τα περισσότερα καλοκαίρια της ζωής του και είναι παθιασμένος με το Ελληνικό φαγητό.

Τα παϊδάκια είναι ένα φημισμένο Ελληνικό πιάτο, ο Φέισαλ το εξελίσσει και το πάει σε ένα άλλο επίπεδο. Παρόλα αυτά είναι τόσο πολύ εύκολο και απλό που γίνεται εθιστικό!





ΜΕΡΙΔΕΣ:
3

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
1 ΩΡΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
12 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
22 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. αρνίσια παϊδάκια
  • φρέσκο χυμό από μισό λεμόνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο ή τριμμένο
  • 1 κ. γ. ρίγανη, φρέσκια ή αποξηραμένη
  • 1 κ. γ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη (προαιρετικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζω τα παϊδάκια σε ένα μπολ και προσθέτω σκόρδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο και την κόκκινη πιπεριά. Ρίχνω τα υγρά, το χυμό του λεμονιού και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά όλο το μίγμα να πάει στο κρέας.
  2. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο, αφήνοντας τη μαρινάδα στο αρνί για 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.
  3. Βγάζω από το ψυγείο και απλώνω τα παϊδάκια στην σχάρα της ψησταριάς ή του φούρνου περιλούζοντας τα από πάνω με την μαρινάδα. Αφήνω για 4 – 6 λεπτά την κάθε πλευρά και γυρίζω από την άλλη.
  4. Τα βγάζω από τη σχάρα, σερβίρω και ραντίζω από πάνω με ελαιόλαδο, αλάτι και χυμό λεμονιού.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ!