Γεμιστά ορφανά με αμύγδαλο

H Maggi με προσκαλεί να διαλέξω την αγαπημένη συνταγή της μαμάς μου, και να την κάνω αλλιώς. Κι επειδή το αγαπημένο μου φαγητό ήταν τα ΓΕΜΙΣΤΑ, θα το κάνω αλλιώς ξεκινώντας τη δική μου παράδοση στην κουζίνα.

Θα φτιάξω ορφανά γεμιστά με αμύγδαλο χοντροκομμένο, που μου δίνει την αίσθηση του κρέατος που λείπει αλλά και τις πρωτεΐνες του, συμπληρώνοντας τη γεύση του παιδικού μου φαγητού.

Με τους κύβους MAGGI λαχανικών ενισχύω τη γεύση του λαδερού Ελληνικού φαγητού της μαμάς μου, που είναι γεμάτο αναμνήσεις.


ΑΤΟΜΑ:

6 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:

75 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 5 ντομάτες

  • 4 κολοκυθάκια στρογγυλά

  • 3 πράσινες στρογγυλές πιπεριές

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

  • 1 κύβο MAGGI λαχανικών

  • 2 ντομάτες τριμμένες

  • 100 γρ ρύζι καρολίνα

  • 100 γρ ρύζι parboiled

  • 70 γρ ασπρισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα

  • 6 - 7 ΚΣ ελαιόλαδο

  • 1 κγ κύμινο

  • 1 κγ βασιλικό, ψιλοκομμένο

  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

  • ½ κγ πιπέρι

  • λίγη ζάχαρη

  • λίγη τριμμένη φρυγανιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένω όλα τα λαχανικά. Κόβω ένα καπάκι από τις ντομάτες από το κάτω μέρος (όχι από το κοτσάνι), με ένα κουταλάκι αδειάζω τα σπόρια τους σε ένα μπολ και τις βάζω μπρούμυτα (με το άνοιγμα προς τα κάτω) στο ταψί.

  2. Όμοια κόβω ένα καπάκι από κάθε κολοκυθάκι και με ένα κουτάλι αδειάζω την ψίχα τους σε ένα άλλο μπολ και τα βάζω κι αυτά μπρούμυτα στο ταψί.

  3. Τις πιπεριές, τις κόβω το καπάκι (από το κοτσάνι) και αδειάζω και πετάω τα σπόρια τους. Τις ξεπλένω με νερό και τις βάζω κι αυτές με τον ίδιο τρόπο στο ταψί.

  4. Ψιλοκόβω τη γέμιση από τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια με ένα μαχαίρι.

  5. Βάζω μια κατσαρόλα με νερό στην εστία να βράσει. Προσθέτω ½ κγ αλάτι και ζεματάω τα κολοκυθάκια μέσα με μια κουτάλα κρατώντας τα μέσα για 5 λεπτά. Τα βγάζω και τα βάζω πίσω στο ταψί.

  6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω 4 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω σε αυτό το κρεμμύδι για 2 λεπτά.

  7. Προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια αφήνοντάς τα για 2 λεπτά και ρίχνω τη γέμιση των κολοκυθιών να εξατμιστούν τα υγρά τους.

  8. Συνεχίζω με τις τριμμένες ντομάτες και τη γέμιση τους μαζί με 120 ml νερό.

  9. Για να ενισχύσω τη φυσική γεύση όλων των συστατικών του φαγητού βάζω ένα κύβο MAGGI λαχανικών. Στους κύβους MAGGI τα λαχανικά αποξηραίνονται και κλείνονται μέσα σ’ ένα μικρό κύβο και απελευθερώνουν τη γεύση τους μέσα στο φαγητό.

  10. Βάζοντας κύβο δεν χρειάζεται η προσθήκη αλατιού.

  11. Ρίχνω όλα τα καρυκεύματα και τα αρωματικά δηλαδή πιπέρι και κύμινο καθώς και ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό.

  12. Αφήνω την κατσαρόλα να βράσει για 4 λεπτά, την κατεβάζω από την εστία, προσθέτω τα αμύγδαλα, ανακατεύω και σκεπάζω με το καπάκι.

  13. Παίρνω τις ντομάτες από το ταψί και πασπαλίζω στο εσωτερικό τους μια πρέζα αλάτι και ζάχαρη και έπειτα τις γεμίζω με τη γέμιση (δεν τις γεμίζω μέχρι πάνω αφήνω ένα περιθώριο γιατί το ρύζι θα φουσκώσει όταν ψηθούν).

  14. Με ένα κουτάλι γεμίζω εσωτερικά τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές και τα βάζω πίσω στο ταψί.

  15. Καλύπτω όλα τα λαχανικά με τα καπάκια τους, τα ραντίζω από πάνω με 2-3 ΚΣ ελαιόλαδο και βάζω 80 ml νερό στο ταψί.

  16. Τέλος πασπαλίζω με λίγη φρυγανιά τα καπάκια από τις ντομάτες και βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C, στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 15 λεπτά (στην κατώτερη σχάρα). Μετά από 45 λεπτά σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο, αν χρειαστεί, και συνεχίζω το ψήσιμο.

  17. Βγάζω το φαγητό από το φούρνο, το αφήνω να σταθεί 10 λεπτά πριν σερβίρω.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!

  • Η συνταγή έγινε σε συνεργασία με τη MAGGI GREECE #kyvoimaggi