Ξεροσφύρι ποτό δε μας πάει εδώ στην Ελλάδα και έχουμε άπειρους μερακλίδικους μεζέδες να συνοδεύσουμε το ποτό μας. Τα παραδοσιακά ποτά και ιδίως το ουζάκι πάνε τέλεια με πικάντικους μεζέδες όπως αυτός.

Είναι ένας μεζές που κάνει ο παππούς Βασίλης εμπνευσμένος από τα μικρά ρακαδικά της πόλης μας. Φυσικά κανένας καφετζής δεν έχει όρεξη να ξεφλουδίζει την πιπεριά άλλα εμείς στο σπίτι το κάνουμε (λόγο ανθυγιεινού) αν και μειώνει λίγο την καπνιστή γεύση. Όσο πιο πολύ ώρα καεί (καπνιστεί) η πιπεριά τόσο πιο ωραία μυρίζει.

Δοκίμασε τον μαζί με ρακή, τσίπουρο ή ούζο.





[bsa_pro_ad_space id=4]

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ΜΕΖΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
4 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 3 πιπεριές
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο + έξτρα για γαρνίρισμα
  • 100 γρ. φέτα
  • μια πρέζα πιπέρι ή μπούκοβο (αν η πιπεριές είναι καυτερές όχι)
  • μια πρέζα ρίγανη
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καίω τις τρείς πιπεριές γύρω γύρω για περίπου 3 λεπτά την κάθε μια.
  2. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνω το ελαιόλαδο και ψήνω την κάθε πλευρά της πιπεριάς για 2 λεπτά.
  3. Όταν τις γυρίσω από την άλλη πλευρά προσθέτω τη φέτα και το μπούκοβο.
  4. Σερβίρω αμέσως ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ!