Γλυκό ψυγείου με μπισκότο και πραλίνα

 

Πανεύκολο, βελούδινο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και πραλίνα, δροσερό, σοκολατένιο ιδανικό για τις ζεστές μέρες που διανύουμε χωρίς να χάνουμε χρόνο στην κουζίνα.

Μέσα σε λίγα λεπτά είναι έτοιμο και χρειάζεται μόνο λίγη υπομονή να κρυώσει για να μπορέσουμε να το απολαύσουμε. Έτσι ακόμα και οι πιο πολυάσχολοι δεν έχουν δικαιολογία για να μην το δοκιμάσουν.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
8 – 9 KOMMATIA

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
4 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
4 ΩΡΕΣ & 20 ΛΕΠΤΑ
 

Υλικά

  • 200 γρ (24 τμχ) μπισκότα τύπου πτι-μπερ

Για την κρέμα τυριού:

  • 250 γρ μασκαρπόνε ή γλυκιά μυζήθρα
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Για την κρέμα πραλίνα:

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ πραλίνα φουντουκιού

Γαρνίρισμα:

  • Τριμμένη κουβερτούρα

 

Εκτέλεση

  1. Στρώνω τη βάση του πυρέξ 21x28 εκ (ή ταψιού) με μπισκότα να την καλύπτουν όλη (αν χρειαστεί κόβω κάποια μπισκότα).
  2. Με το μίξερ χτυπάω το μασκαρπόνε, την άχνη και την κρέμα γάλακτος να αφρατέψουν.
  3. Απλώνω το μισό μείγμα πάνω στα μπισκότα.
  4. Σε άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (όχι πάνω από 7 λεπτά), προσθέτω την πραλίνα σε δύο δόσεις ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ (να μην χάσει το μείγμα τον όγκο του).
  5. Ρίχνω κι από αυτό τη μισή δόση πάνω στην κρέμα τυριού να την καλύψει.
  6. Επαναλαμβάνω τις στρώσεις άλλη μια φορά μπισκότα – κρέμα τυριού – κρέμα πραλίνας. 
  7. Γαρνίρω τριμμένη κουβερτούρα, σκεπάζω με μεμβράνη το σκεύος και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει.
  8. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!