Πώς να φτιάξεις γρανίτες με χυμό- με φρούτα- με κακάο

 

ΓΡΑΝΙΤΕΣ πολλές, Λεμόνι – Πορτοκάλι– Βερίκοκο – Σοκολάτα, διάλεξε και φτιάξε! Γρανίτες από χυμό, από φρούτα από κακάο σοκολατένιες, ότι επιθυμεί κάθε ένας.!

Η δροσερή λύση για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, τα παιδιά τις λατρεύουν και οι μεγάλοι επίσης!

Νηστίσιμες οι περισσότερες (με τα φρούτα) για τον Αύγουστο μας γλυκαίνουν, μας ρίχνουν τη θερμοκρασία, απολαμβάνοντας τη φρούτένια ή σοκολατένια γεύση τους.

Μπορείς να δεις γρανίτες και παγωτά χωρίς ζάχαρη:

Εύκολα παγωτά για να δροσιστούμε

Γρανίτα πεπόνι

Πρωινό σε ξυλάκι

Παγωτό αμύγδαλο
για όλες τις ώρες

 


Σιρόπι

 

ΑΤΟΜΑ:
16 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΑΣΜΟΥ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 2 λεμονιών τη φλούδα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη με το νερό.
  2. Τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά.
  3. Βγάζω από τη φωτιά, ρίχνω μέσα τις φλούδες του λεμονιού και το αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Αφαιρώ τις φλούδες και είναι έτοιμο το σιρόπι.
     

Γρανίτα λεμόνι

 

ΑΤΟΜΑ:
4 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
1 ΒΡΑΔΥ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 200 ml σιρόπι
  • 200 ml (4 λεμόνια) χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ βάζω το σιρόπι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και ανακατεύω.
  2. Με τη βοήθεια της κουτάλας που σερβίρω τη σούπα γεμίζω τις θήκες σιλικόνης ή πλαστικά ποτηράκια με το μείγμα.
  3. Τις θήκες σιλικόνης, της σταθεροποιώ βάζοντας τις σε ψηλό στενό δοχείο που έχει λίγη ζάχαρη ή αλάτι για να της κρατάει σε όρθια θέση. Στα ποτηράκια μετά από 1 – 1,5 ώρα βάζω ξυλάκια για να μπορώ να τα σερβίρω.
  4. Τα βάζω στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα να παγώσουν. 
  5. Για να βγουν από τις φόρμες, τις βρέχω εξωτερικά με λίγο νερό ή τις ζεσταίνω λίγο στις παλάμες.
     

Γρανίτα πορτοκάλι

ΑΤΟΜΑ:
4 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
1 ΒΡΑΔΥ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 200 ml σιρόπι
  • 200 ml (4 μέτρια) χυμό πορτοκαλιού
  • 1 λεμονιού το χυμό
  • 1 πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ βάζω το σιρόπι, το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι και ανακατεύω.
  2. Με τη βοήθεια της κουτάλας που σερβίρω τη σούπα γεμίζω τις θήκες σιλικόνης ή πλαστικά ποτηράκια με το μείγμα.
  3. Τις θήκες σιλικόνης, της σταθεροποιώ βάζοντας τις σε ψηλό στενό δοχείο που έχει λίγη ζάχαρη ή αλάτι για να της κρατάει σε όρθια θέση. Στα ποτηράκια μετά από 1 – 1,5 ώρα βάζω ξυλάκια για να μπορώ να τα σερβίρω.
  4. Τα βάζω στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα να παγώσουν. 
  5. Για να βγουν από τις φόρμες, τις βρέχω εξωτερικά με λίγο νερό ή τις ζεσταίνω λίγο στις παλάμες.
     

Γρανίτα βερίκοκο

ΑΤΟΜΑ:
4 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
1 ΒΡΑΔΥ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 200 ml σιρόπι
  • 400 γρ βερίκοκα
  • 1 λεμονιού το χυμό
  • 1 πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζω τα βερίκοκα, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια.
  2. Τα αλέθω στο μούλτι ή στο μπλέντερ (αν χρησιμοποιήσω φρούτα με σποράκια μετά πρέπει να στραγγίσω το χυμό).
  3. Σε ένα μπολ βάζω το σιρόπι, τα πολτοποιημένα βερίκοκα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και ανακατεύω.
  4. Με τη βοήθεια της κουτάλας που σερβίρω τη σούπα γεμίζω τις θήκες σιλικόνης ή πλαστικά ποτηράκια με το μείγμα.
  5. Τις θήκες σιλικόνης, της σταθεροποιώ βάζοντας τις σε ψηλό στενό δοχείο που έχει λίγη ζάχαρη ή αλάτι για να της κρατάει σε όρθια θέση. Στα ποτηράκια μετά από 1 – 1,5 ώρα βάζω ξυλάκια για να μπορώ να τα σερβίρω.
  6. Τα βάζω στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα να παγώσουν. 
  7. Για να βγουν από τις φόρμες, τις βρέχω εξωτερικά με λίγο νερό ή τις ζεσταίνω λίγο στις παλάμες.
     

Γρανίτα σοκολάτα

ΑΤΟΜΑ:
4 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
1 ΒΡΑΔΥ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 160 ml γάλα
  • 160 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 ΚΣ κακάο
  • 160 ml σιρόπι
  • 1 πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κακάο, να ζεσταθούν, να λιώσει το κακάο και να ενωθούν.
  2. Τα βγάζω από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. 
  3. Προσθέτω το σιρόπι και το αλάτι, ανακατεύω να ενωθούν.
  4. Με τη βοήθεια της κουτάλας που σερβίρω τη σούπα γεμίζω τις θήκες σιλικόνης ή πλαστικά ποτηράκια με το μείγμα.
  5. Τις θήκες σιλικόνης, της σταθεροποιώ βάζοντας τις σε ψηλό στενό δοχείο που έχει λίγη ζάχαρη ή αλάτι για να της κρατάει σε όρθια θέση. Στα ποτηράκια μετά από 1 – 1,5 ώρα βάζω ξυλάκια για να μπορώ να τα σερβίρω.
  6. Τα βάζω στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα να παγώσουν. 
  7. Για να βγουν από τις φόρμες, τις βρέχω εξωτερικά με λίγο νερό ή τις ζεσταίνω λίγο στις παλάμες.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΙΣ!

* Οι συνταγές είναι εμπνευσμένες από το marialunarillos