Φρουτοποτό φράουλα & πορτοκάλι

 

Δροσιστικός, ανοιξιάτικος φρουτοποτό με φράουλες και πορτοκάλι με ένα τουίστ ανθρακούχου νερού.

Μπορεί εύκολα με την προσθήκη βότκας να μετατραπεί σε κοκτέιλ για να βράδια μας.

Ιδανικές οι ώριμες φράουλες, προς το τέλος της εποχής τους δίνουν ακόμα πιο γλυκό χυμό και λιώνουν εύκολα παίρνοντας μαζί τους τα αιθέρια έλαια της μέντας.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
4 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ φράουλες
  • 1 χούφτα φύλλα μέντας
  • 480 ml χυμό πορτοκαλιού, κρύο
  • χυμό 1  λεμονιού κρύο
  • 480 ml ανθρακούχο νερό κρύο
  • φράουλες κομμένες, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • φύλλα μέντας, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • 240 ml βότκα, προαιρετικά (για ενήλικες)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβω σε κομμάτια τις φράουλες και μαζί με τα φύλλα μέντας τα πολτοποιώ με ένα γουδί, να απελευθερώσει η τελευταία τα αρώματά της.
  2. Στραγγίζω το υγρό σε μια κανάτα.
  3. Προσθέτω το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού.
  4. Γεμίζω με ανθρακούχο νερό και αν πρόκειται για ενήλικες μπορώ να προσθέσω βότκα.
  5. Ανακατεύω καλά και γαρνίρω με έξτρα κομματάκια φράουλας και φύλλα μέντας.
  6. Σερβίρω στα ποτήρια πρώτα τα παγάκια, γεμίζω με το φρουτοποτό και γαρνίρω με λίγη μέντα.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από τη Half Baked Harvest