Ραγισμένα μπισκότα λεμόνι

 

Μυρωδάτα ραγισμένα μπισκότα λεμόνι, με το δροσερό άρωμα του εσπεριδοειδούς να τα κυριεύει.

Ανάλαφρα, εύκολα, αφράτα μπισκότα για τον καφέ ή το αναψυκτικό, όποια ώρα κι αν τα απολαύσουμε, δεν θα μας βαρύνουν, αλλά θα μας μεταδώσουν το άρωμα τους που γεμίζει τον τόπο.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
15 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
30 – 60 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
12 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
22 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 λεμονιού ξύσμα
  • 60 ml χυμό λεμονιού
  • 200 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μίξερ χτυπάω το βούτυρο να μαλακώσει.
  2. Προσθέτω τη ζάχαρη και συνεχίζω με το αυγό.
  3. Ρίχνω το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
  4. Αναμιγνύω το μπέινικ πάουντερ στο αλεύρι και τα προσθέτω σταδιακά στο μίγμα.
  5. Μπορώ να βάλω λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (σε μορφή πάστα ή τζελ) για πιο έντονο κίτρινο χρώμα.
  6. Σκεπάζω το μείγμα και το βάζω στο ψυγείο για 30 – 60 λεπτά (αν είναι ακόμα πολύ μαλακά τα αφήνω περισσότερο).
  7. Με τα χέρια ελαφρά βρεγμένα με νερό φτιάχνω μπάλες με 1 κγ από το μείγμα, τις βουτάω πρώτα στην ζάχαρη και έπειτα στην άχνη να καλυφθούν καλά και τις τοποθετώ σε λαδόκολλα στο ταψί αφήνοντας μεταξύ τους περιθώριο 3 εκ.
  8. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180*C για 12 λεπτά περίπου.
  9. Βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρω σε σχάρα που τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.
  10. Τα φυλάω σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!