Λεμονάδα κλασική

Κλασική λεμονάδα της γιαγιάς γεμάτη αναμνήσεις, που επανήλθε δυναμικά για να μας δροσίσει τα καλοκαίρια.

Το σπιτικό αναψυκτικό που γίνεται πανεύκολα και μπορούμε να έχουμε αποθηκευμένο όποτε το χρειαστούμε.

Ιδανικό για πάρτι ή άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις τους ζεστούς μήνες, για κέρασμα των καλεσμένων.


ΑΤΟΜΑ:

800 ml συμπυκνωμένος χυμός

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ ζάχαρη

  • 250 ml νερό

  • 500 ml (10 λεμόνια) χυμό λεμονιού

Αραίωση:

  • 1200 ml νερό ή ανθρακούχο

  • παγάκια

  • μέντα ή δυόσμο, για γαρνίρισμα

  • φέτες λεμονιού, για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 2-3 λεπτά με΄χρι να λιώσει η ζάχαρη.

  2. Το βγάζω από την εστία, προσθέτω το χυμό λεμονιού ανακατεύω καλά και το μεταφέρω σε γυάλινο μπουκάλι.

  3. Το αφήνω να κρυώσει τελείως πριν κλείσω με το καπάκι και αποθηκεύσω στο ψυγείο το συμπυκνωμένο χυμό. Κάθε φορά που θέλω να σερβίρω βάζω 1/3 του ποτηριού συμπυκνωμένου χυμού και την διπλάσια ποσότητα νερού, είτε απλό είτε ανθρακούχο. Συμπληρώνω με παγάκια και γαρνίρω με μέντα ή δυόσμο και φέτες λεμονιού.

  4. Αν θέλω να σερβίρω στο τραπέζι, τότε σε μια κανάτα κάνω όμοια την αραίωση 800 ml συμπυκνωμένου χυμού με 1200 ml νερό και γαρνίρω όμοια, ώστε να μπορούν άμεσα να σερβιριστούν όλοι.

ΤΙΠ:

• Αποθηκεύεται σε αποστειρωμένο μπουκάλι στο ψυγείο για 2 μήνες.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!