Λιμοντσέλο: Πώς να φτιάξεις το Ιταλικό λικέρ λεμονιού

 

Σπιτικό λιμοτσέλο με μόνο 3 υλικά, το πανεύκολο λικέρ λεμονιού που συνοδεύοντας το με τριμμένο πάγο το καλοκαίρι γίνεται και απολαυστική γρανίτα.

Όσο πιο αρωματικά τα λεμονιά τόσο καλύτερο το λικέρ, αξίζει τον κόπο να βρούμε σπιτικά λεμόνια για να το φτιάξουμε.

Αποθηκεύεται για καιρό, γι αυτό μπορούμε να φτιάξουμε μεγάλη ποσότητα να έχουμε και το χειμώνα.

Ιδανικό για επιδόρπιο σε δείπνο, παίρνει όλες τις γεύσεις αφήνοντας τον ουρανίσκο δροσερό με τη γλυκιά γεύση του λεμονιού. 
 


 

ΑΤΟΜΑ:
700 ml

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΑΣΜΟΥ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 3 λεμονιών τη φλούδα, ακέρωτα 
  • 250 ml αλκοόλ (βότκα)
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 300 ml νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένω καλά τα λεμόνια και αφαιρώ τη φλούδα τους (όχι τη λευκή σάρκα που πικρίζει).
  2. Βάζω τις φλούδες σε γυάλινο βάζο μαζί με το αλκοόλ. Το φυλάσσω στο ντουλάπι για 1 εβδομάδα με 10 μέρες ανακινώντας το 1 – 2 φορές κάθε μέρα.
  3. Όταν περάσει αυτό το διάστημα, φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 5 λεπτά σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Κατεβάζω το κατσαρολάκι από την εστία και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.
  4. Στραγγίζω (με ένα σουρωτήρι) το μείγμα του αλκοόλ από το βάζο στο σιρόπι και αποθηκεύω το λιμοντσέλο σε γυάλινο μπουκάλι (σε ντουλάπι σκοτεινό).
  5. Το λικέρ είναι έτοιμο, όσο περνάνε οι μέρες τόσο καλύτερο γίνεται.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!