Ξεχωριστό marble κέικ βανίλια-σοκολάτα με έκπληξη εσωτερικά την γέμιση κρέμας τυριού και τα γλυκόξινα βύσσινα.


Ένας συνδυασμός του κλασικού marble κέικ και του cheesecake σε ένα μόνο γλυκό!
Διαφορετικές γεύσεις και υφές μπερδεύονται μεταξύ τους, το κέικ με την κρέμα τυριού και μια αίσθηση από τα δροσερά βύσσινα ενδιάμεσα να ξαφνιάζουν.
marble cheese κέικ βύσσινο
marble cheese κέικ βύσσινο
No ratings yet
Χρόνος
Προετοιμασίας
30 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
50 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
1 Ωρ. 20 Λεπ.
Πιάτο Κέικ
Μερίδες 16 Κομμάτια
Θερμίδες 287

Υλικά

Για το κέικ:

  • 200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας δες ΕΔΩ πως να το φτιάξεις
  • 250 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 4 ΚΣ κακάο σκόνη
  • 3 ΚΣ γάλα

Για τη γέμιση:

  • 150 γρ κρέμα τυρί
  • 30 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό θερμοκρασία δωματίου
  • ¼ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 7 γρ κόρν φλάουρ
  • 150 γρ βύσσινα από κονσέρβα + έξτρα για γαρνίρισμα
  • 60 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Οδηγίες
 

  • Στραγγίζω σε ένα σουρωτήρι τα βύσσινα από το σιρόπι τους.
  • Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να μαλακώσουν και να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ρίχνω σταδιακά στο μπολ.
  • Χωρίζω το μείγμα στα δύο και στο ένα προσθέτω το γάλα σε δύο δόσεις εναλλάξ με το κακάο.
  • Για τη γέμιση σε άλλο μπολ ανακατεύω την κρέμα τυρί με τη ζάχαρη, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και το κόρν φλάουρ μέχρι να γίνουν αλοιφή.
  • Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα του κέικ και ρίχνω με ένα κουτάλι εναλλάξ από το μείγμα βανίλιας και κακάο. Με ένα μαχαίρι αναμιγνύω ελαφρά τα δύο μείγματα.
  • Βάζω στη μέση τη γέμιση από την κρέμα τυριού προσέχοντας να μην πάει εξωτερικά από τη ζύμη γιατί θα καεί στο ψήσιμο. Προσθέτω διάσπαρτα τα μισά βύσσινα.
  • Όπως στην αρχή σκεπάζω την γέμιση εναλλάξ με ζύμη βανίλιας και κακάου, αναμιγνύοντάς τα απαλά με ένα μαχαίρι. Ρίχνω τα υπόλοιπα βύσσινα και με το μαχαίρι πάλι τα πιέζω να μπουν μέσα στη ζύμη.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, στους 180*C για 45-50 λεπτά (τσεκάρω με ένα ξυλάκι στη μέση να βγει καθαρό όπως κάνω στα κέικ).
  • Το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω 10 λεπτά να κρυώσει και το αναποδογυρίζω πάνω στην πιατέλα, αφήνοντας το εκεί να κρυώσει τελείως.
  • Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και τη βάζω σε ένα μικρό κορνέ.
  • Ραντίζω με αυτή το κέικ από πάνω γραμμικά. Τέλος γαρνίρω με λίγα βύσσινα και σερβίρω.

Η συνταγή είναι από το emmaslieblingsstuecke.com

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Calories: 287kcal | Carbohydrates: 32g | Protein: 5g | Fat: 16g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 89mg | Sodium: 145mg | Potassium: 158mg | Fiber: 1g | Sugar: 17g | Vitamin A: 585IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 56mg | Iron: 1mg

    ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

    Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram