Ατομικά τσουρεκάκια με κρέμα

 

Ατομικά αφράτα, φρεσκομυρωδάτα τσουρεκάκια με κρέμα στη μέση τους να τα ενώνει με τις φρέσκιες φράουλες και το φιλέ αμυγδάλου να τα συμπληρώνει.

Ξεφεύγοντας από την κλασική γεύση του τσουρεκιού  με τη μαστίχα κι το μαχλέπι, αυτά τα τσουρεκάκια αποκτούν άλλη διάσταση με την κρέμα και τα φρούτα αποκτώντας πιο ανοιξιάτικη διάθεση. Φυσικά δεν χρειάζονται κανένα συμπλήρωμα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε στο πρωινό μας, που θα του δώσει άλλη διάσταση!
 


 

ΑΤΟΜΑ:
12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
45 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
15 - 20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
2 ΩΡΕΣ & 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
3 ΩΡΕΣ & 15 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 240 ml ζεστό γάλα
  • 1 ¼ κγ ξηρή μαγιά
  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ ζάχαρη
  • ½ κγ αλάτι
  • 550 γρ αλεύρι σκληρό

Για την κρέμα:

  • 2 κρόκοι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 35 γρ ζάχαρη
  • 13 γρ κόρν φλάουρ
  • 170 ml γάλα
  • 10 γρ βούτυρο

Γαρνίρισμα:

  • φράουλες, κομμένες σε φέτες
  • λίγο φιλέ αμυγδάλου
  • αυγό, για επάλειψη

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη ζύμη στο μπολ του μίξερ ρίχνω το ζεστό γάλα και μέσα του διαλύω 1 ΚΣ ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτω 4 ΚΣ αλεύρι, ανακατεύω και σκεπάζω το μπολ, αφήνοντας το σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  2. Συνεχίζω με την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά και αφού αναμείξω το αλεύρι με το αλάτι τα προσθέτω σταδιακά στο μπολ ζυμώνοντας σε χαμηλή ένταση.
  3. Δυναμώνω το μίξερ για 10 λεπτά και έπειτα ρίχνω ένα - ένα τα κομμάτια του βουτύρου και αφήνω να ζυμώνει για άλλα 10 λεπτά.
  4. Βγάζω τη ζύμη και τη διπλώνω με τα χέρια 2 – 3 φορές στην επιφάνεια εργασίας με λίγο αλεύρι.
  5. Τη μεταφέρω σε λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζω και την αφήνω σε ζεστό σημείο για 1,5 – 2 ώρες να διπλασιάσει τον όγκο της.
  6. Ωστόσο φτιάχνω την κρέμα χτυπώντας σε ένα κατσαρολάκι τους κρόκους των αυγών με τη βανίλια και τη ζάχαρη.
  7. Προσθέτω το κορν φλάουρ και σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας.
  8. Βάζω το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ανακινώντας απαλά με μια κουτάλα μέχρι να πήξει σε κρέμα. 
  9. Μόλις αρχίσει να «δένει» το βγάζω από την φωτιά και ρίχνω το βούτυρο, ενσωματώνοντας το στην κρέμα.
  10. Μεταφέρω την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της, για να μην δημιουργηθεί κρούστα και την αφήνω να κρυώσει.
  11. Αφού έχει περάσει η ώρα, βγάζω τη ζύμη που έχει φουσκώσει, σε αλευρωμένη επιφάνεια, τη χωρίζω σε 12 μπάλες, τις πλάθω απαλά με τα χέρια και τις τοποθετώ σε λαδόκολλα, στο ταψί αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση για να φουσκώσουν.
  12. Με τα δάχτυλα μου δημιουργώ μια εσοχή στη μέση κάθε ζύμης, τις σκεπάζω και αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 30 – 40 λεπτά.
  13. Ξεσκεπάζω το ταψί, επαναλαμβάνω τη διαδικασία της εσοχής με τα δάχτυλα και στη μέση βάζω από 1 ΚΣ κρέμα. Γαρνίρω με 3 φέτες φράουλας, ραντίζω με λίγο φιλέ αμυγδάλου και τα αλείφω με χτυπημένο αυγό με 1 ΚΣ νερό.
  14. Ψήνω στο φούρνο στους 180*C για 15 – 20 λεπτά, μόλις ροδίσουν, τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν 5 λεπτά πριν τα σερβίρω.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!