Μπισκότο με σοκολάτα και Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι στο ταψί

 

Μπισκότο με σοκολάτα και Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι στο ταψί: μια γευστική εμπειρία που δεν θες να χάσεις! Πορτοκάλι και σοκολάτα ενωμένα σε ένα κολασμένο μπισκότο! Μην χάνεις χρόνο! Μοίρασε κουτάλια και ξεκινήστε!

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
12 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
25 – 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
45 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 30 γρ ζάχαρη
  • 140 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κγ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • 150 γρ Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
  • 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ αλεύρι, μαλακό
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • ½ κγ αλάτι
  • 90 γρ κουβερτούρα χοντροκομμένη

Για το γαρνίρισμα:

  • παγωτό
  • λιωμένη σοκολάτα
  • λιωμένο Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει.
  2. Ρίχνω τη ζάχαρη και συνεχίζω.
  3. Προσθέτω το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  5. Τα προσθέτω σταδιακά στο μείγμα του μίξερ, μέχρι να ενωθούν.
  6. Σε ένα βουτυρωμένο σκεύος (διαμέτρου 23 – 26 εκ) απλώνω τη μισή ποσότητα από το μείγμα.
  7. Ρίχνω τα μισά κομμάτια της κουβερτούρας και σκεπάζω με το υπόλοιπο μείγμα.
  8. Τοποθετώ από πάνω τα άλλα μισά κομμάτια σοκολάτας και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 25 - 30 λεπτά.
  9. Όταν οι άκρες πάρουν χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμο.
  10. Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω 2 – 3 λεπτά να κρυώσει.
  11. Σερβίρω με παγωτό στη μέση και γαρνίρω με λιωμένη σοκολάτα και Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι.
  12. Το μπισκότο είναι έτοιμο και μοιράζω κουτάλια!
  13. Τρώγεται από το σκεύος ή σερβίρεται σε μπολ.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με την εταιρία Αφοί Χαΐτογλου.