Ζυμαρικά αλά κρεμ με κοτόπουλο και λουκάνικο

 

Γυρνάς από τη θάλασσα, τον καυτό ήλιο, τις αμέτρητες βουτιές και απολαμβάνεις λιγκουίνι αλά κρεμ με κοτόπουλο και λουκάνικο.

Ετοιμάζεται γρήγορα και το καλύτερο σε ένα μόνο σκεύος.

Όλοι σε ευγνωμονούν που η πείνα τους κατευνάστηκε με ζεστά, κρεμμώδη λιγκουίνι με ζουμερό κοτόπουλο και πικάντικο λουκάνικο με τι σπιρτάδα του να δίνει ένταση  στη λευκή, τυρένια κρέμα που το λούζει.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
6 - 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ στήθος κοτόπουλου, σε κομμάτια 3 εκ
  • ελαιόλαδο
  • 200 γρ καπνιστό λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι
  • 1 κύβο κοτόπουλου ή 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 500 ml κρέμα γάλακτος (πλήρη ή light)
  • 450 γρ λιγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 100 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί
  • 1 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα με μεγάλο πάτο ζεσταίνω 1 ½ ΚΣ ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή ένταση και ρίχνω το στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια 3 εκ. 
  2. Όταν ασπρίσει το χρώμα τους, τα γυρίζω κι από την άλλη πλευρά.
  3. Προσθέτω το λουκάνικο σε ροδέλες, μόλις ροδίσει και από τις δύο πλευρές βάζω το σκόρδο και αφήνω για ένα λεπτό.
  4. Αλατίζω, ρίχνω λευκό πιπέρι και 1 λίτρο βραστό νερό (ή ζωμό κοτόπουλου).
  5. Μέσα του διαλύω ένα κύβο κοτόπουλου και την κρέμα γάλακτος.
  6. Μόλις βράσουν, προσθέτω τα ζυμαρικά ανακατεύω στην αρχή και τα αφήνω έπειτα να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  7. Λίγο πριν τα κατεβάζω πασπαλίζω με τριμμένο κεφαλοτύρι και μαϊντανό, ανακατελυω για τελευταία φορά απαλά και σερβίρω.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!