Φθινοπωρινό ριζότο κολοκύθας

Γλυκό φθινοπωρινό ριζότο με κολοκύθα ιδανικό για όλη την οικογένεια, να μυρίσει το σπίτι το λαχανικό της εποχής.

Γρήγορο, εύκολο και γευστικότατο ικανοποιεί και τους πιο δύσκολους όπως τα παιδιά.

Στο ριζότο πρέπει να ξέρουμε ότι πρέπει να σερβιριστεί μόλις φτιαχτεί, γι’ αυτό ας είμαστε έτοιμοι!


ΑΤΟΜΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 70 ml ελαιόλαδο

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, λιωμένο

  • 800 γρ (1200 – 1300 γρ κολοκύθα) πουρέ κολοκύθας (δες ΕΔΩ πως να τον φτιάξεις)

  • 70 ml λευκό κρασί

  • 450 γρ ρύζι αρμπόριο

  • 3 κγ αλάτι

  • 1 κγ πιπέρι

  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κύβο λαχανικών

  • 35 γρ βούτυρο σε κυβάκια

  • 30 γρ παρμεζάνα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι.

  2. Προσθέτω τον πουρέ κολοκύθας που έχω ετοιμάσει (από προηγούμενη μέρα)τον αφήνω 2 λεπτά και σβήνω με το κρασί (αφήνοντας να εξατμιστεί.

  3. Ρίχνω το ρύζι που έχω πλύνει και στραγγίξει καλά με το αλάτι και το πιπέρι.

  4. Προσθέτω λίγο – λίγο (μια κουτάλα της σούπας κάθε φορά) από το ζεστό ζωμό λαχανικών (αν δεν έχω φτιάξει σπιτικό, σε βραστό νερό διαλύω ένα κύβο λαχανικών).

  5. Ανακατεύω απαλά και βάζω από το ζωμό κάθε φορά που εξατμίζεται.

  6. Όταν το ρύζι έχει βράσει (όχι πλήρως, να κρατάει λίγο), ρίχνω το βούτυρο και μόλις διαλυθεί προσθέτω την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύω απαλά και βγάζω την κατσαρόλα από την εστία.

  7. Σερβίρω αμέσως μαζί με λίγο έξτρα τυρί σε κάθε πιάτο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!