Ρυζομπαλίτσες με λαχανικά & σπιτική κέτσαπ

 

Ρυζομπαλίτσες με λαχανικά και σπιτική κέτσαπ φτιάχνουμε μαζί με τη Ναταλία γιατί το μαγείρεμα δεν είναι μια προσωπική υπόθεση αλλά μια δημιουργική και ευχάριστη απασχόληση που τα παιδιά αγαπούν και μπορούμε να κάνουμε παρέα.

Με τον τρόπο αυτό διασκεδάζουμε μαζί και μαθαίνουν την αξία της διατροφής και απλά πράγματα που κι εκείνα με τον τρόπο τους βοηθάνε στο καθημερινό μας τραπέζι.

Οι ρυζομπαλίτσες περιέχουν τριμμένα λαχανικά που δεν γίνονται γευστικά αντιληπτά από τα παιδιά ενώ η σπιτική κέτσαπ τους δίνει την υγρασία που χρειάζονται βουτώντας τα σε αυτή. 

Με το καστανό αναποφλοίωτο ρύζι parboiled UNCLE BEN’S, χωρίς συντηρητικά ή χρωστικές, διατηρώντας το περίβλημα του καρπού του δημητριακού, προσθέτουμε στο γεύμα μας τις ίνες και τα θρεπτικά συστατικά του για υγιεινά φαγητά μέσα σε λίγα λεπτά.

Εσείς πήρατε μέρος στον διαγωνισμό Ben’s Beginners™;
Μαγειρέψτε και διασκεδάστε μαζί με τα παιδιά σας για να κερδίσετε αγαπημένες οικιακές συσκευές BOSCH που κάνουν το μαγείρεμα παιχνιδάκι! Μάθετε περισσότερα στο www.bensbeginners.gr
 


 

ΑΤΟΜΑ:
23 ΤΜΧ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
15-20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
45 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

240 γρ καστανό ρύζι parboiled UNCE BEN'S
1 καρότο τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κολοκυθάκι τριμμένο
130 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κγ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
50 γρ φρυγανιά τριμμένη
ελαιόλαδο για επάλειψη
Για τη σως ντομάτας:
3 μεγάλες ντομάτες, ώριμες τριμμένες
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
70 γρ ζάχαρη
1/2 κγ αλάτι
1/2 κγ ρίγανη
50 ml ξύδι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζω 500 ml νερό να βράσει. Προσθέτω το καστανό ρύζι parboiled UNCLE BEN'S, μειώνω τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή, σκεπάζω με το καπάκι και αφήνω το ρύζι να σιγοβράσει. Όταν έχει απορροφήσει το νερό και είναι έτοιμο, αφαιρώ την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζω το ρύζι σε ένα μπολ και το αφήνω να κρυώσει.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνω το ρύζι, το τριμμένο καρότο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το τριμμένο κολοκυθάκι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι, την τριμμένη φρυγανιά και το αυγό ανακατεύοντας καλά τα υλικά να δημιουργηθεί ένα σφιχτό μείγμα σαν ζύμη.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνω από το μείγμα και φτιάχνω μπαλίτσες.
Τις τοποθετώ σε λαδόκολλα στο ταψί και τις αλείφώ με λίγο ελαιόλαδο.
Τις  ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200 – 230*C για 15- 20 λεπτά. Όταν ροδίσουν και πάρουν χρυσαφί χρώμα, τις βγάζω από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν.
Για τη σπιτική κέτσαπ, τρίβω 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες. Τις βάζω στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι, τη ρίγανη, σε μέτρια-σιγανή φωτιά να βράζουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Λίγο πριν την βγάλω από τη φωτιά ρίχνω το ξύδι, βγάζουμε από την εστία και την αφήνω να κρυώσει.
Σερβίρω τις ρυζομπελίτσες μαζί με τη σπιτική κέτσαπ δίπλα σε ένα μπολ, τις βουτάω σε αυτή και απολαμβάνω.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΙΣ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με την Uncle Ben's