Σαγανάκι φέτα με φύλλο

Αυτό το ορεκτικό ξεπουλάει! Δεν γίνεται καλοκαίρι χωρίς σαγανάκι και το πιο ιδιαίτερο με φέτα τυλιγμένη σε τραγανό φύλλο, ζεστά και λουσμένα με μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι. Άμα μπορείς πες όχι….

Η φέτα μέσα στο «πακέτο» δεν είναι λιώνει στο πιάτο, είναι όμως ζεστή και ενώνεται στο στόμα με όλα τα υπόλοιπα δημιουργώντας το πιο δυνατό ορεκτικό στο τραπέζι!

Όταν φτιάχνεις συνταγή του Paxxi στείλε τη φωτογραφία σου στο Facebook ή στο Instagram με hashtag  #paxxi_fans και #paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του.


ΑΤΟΜΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:

6 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

11 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ x 2 ορθογώνια κομμάτια φέτας 1,5 εκ πάχους

  • 2 φύλλα κρούστας

  • ελαιόλαδο, για τηγάνισμα

  • μέλι για γαρνίρισμα

  • σουσάμι καβουρδισμένο, για γαρνίρισμα

  • μαυροσούσαμο, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβω τη φέτα σε δύο ορθογώνια κομμάτια πάχους 1,5 εκ κάθε ένα.

  2. Τα βάζω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν καλά.

  3. Ανοίγω το ένα φύλλο κρούστας και τοποθετώ στην μέση (από την στενή πλευρά) και στην άκρη του (από την μεγαλύτερη πλευρά) το ένα κομμάτι.

  4. Ξεκινάω να το τυλίγω πρώτα βάζοντας προς τη μέση τα δεξιά και αριστερά κομμάτια και έπειτα το γυρίζω τυλίγοντας το υπόλοιπο φύλλο μέχρι το τέλος.

  5. Απλώνω στις άκρες λίγο νερό για να κολλήσουν μεταξύ τους.

  6. Όμοια φτιάχνω και το άλλο κομμάτι φέτας.

  7. Τα τυλίγω με μεμβράνη για να μην ξεραθεί το φύλλο και τα βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.

  8. Αφού περάσει η ώρα, ζεσταίνω το λάδι (περίπου 1,5 εκ σε ύψος) σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή ένταση.

  9. Όταν ζεσταθεί καλά τοποθετώ προσεκτικά το ένα πακέτο και μόλις πάρει χρώμα το γυρίζω κι από την άλλη πλευρά.

  10. Το βγάζω σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζω και με το επόμενο πακέτο.

  11. Σερβίρω αμέσως, να είναι ζεστά, στο πιάτο και ραντίζω με λίγο μέλι.

  12. Καβουρδίζω σε ένα τηγάνι το σουσάμι (σε μέτρια ένταση ανακατεύοντας συνέχεια) και μόλις πάρει χρώμα το βγάζω και πασπαλίζω με αυτό το σαγανάκι, καθώς και με λίγο μαυροσούσαμο.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!