Σπιτική σκεπαστή, τώρα!
Το αγαπημένο μας street food έτοιμο σε λίγα λεπτά στην κουζίνα μας.
Εύκολο, γρήγορο χωρίς να χάνουμε τίποτα από την λαχταριστή γεύση του.
ΥΛΙΚΑ
- 1 ΚΣ ελαιόλαδο
- 100 γρ ζαμπόν χοιρινό φουαντρέ, σε κομμάτια
- 2 πίτες για σουβλάκι
- 1 κγ βούτυρο
- 2 φέτες γκούντα
- ¼ κρεμμύδι, σε ροδέλες
- ½ ντομάτα, σε ροδέλες
- αλάτι
- 1 φύλλο μαρουλιού
Για τη σως:
- 2 ΚΣ μαγιονέζα
- 1 κγ κέτσαπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα τηγάνι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σοτάρω το φουαντρέ να πάρει χρώμα.
- Ετοιμάζω τη μια πίτα από το σουβλάκι απλώνοντας πάνω της ½ κουταλάκι βούτυρο, την αναποδογυρίζω και προσθέτω το τυρί, το χοιρινό, λίγες ροδέλες κρεμμυδιού.
- Σκεπάζω με την άλλη πίτα, αλείφω όμοια βούτυρο από πάνω και ψήνω στην τοστιέρα μέχρι να ψηθούν οι πίτες και να λιώσει το τυρί.
- Εν τω μεταξύ φτιάχνω τη σως αναμιγνύοντας τη μαγιονέζα με την κέτσαπ.
- Μόλις ετοιμαστούν οι πίτες, τις ανοίγω, προσθέτω τις φέτες της ντομάτας, ραντίζω με λίγο αλάτι, συνεχίζω με 1 κουταλιά της σούπας από την σως, το φύλλο μαρουλιού και σκεπάζω.
- Σερβίρω αμέσως.