Αυτά τα σοκολατάκια με κάστανο και φουντούκι είναι ότι καλύτερο έχω φτιάξει σε σοκολατάκι, είναι η μοναδική τους γεύση, είναι ο συνδυασμός των χειμωνιάτικων υλικών του….ένα είναι σίγουρο ότι όσοι τα δοκιμάζουν, ενθουσιάζονται!
Εξωτερικά καλυμμένα με σοκολάτα που σπάει μαζί με το φουντούκι και στο εσωτερικό τους αποκαλύπτεται η μαλακή γέμιση από τον ξηρό καρπό, το κάστανο, τη σοκολάτα αρωματισμένα ήπια με κονιάκ.
Είναι γιορτινά, είναι τέλεια για κέρασμα αφού το επίπεδο τους είναι αντίστοιχο (μην πω καλύτερο) ζαχαροπλαστείου, αν προσέξουμε λίγο την κάλυψη με τη σοκολάτα.
Φτιάξε τα, δημοσίευσε τη φωτογραφία τους στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Σοκολατάκια με κάστανο και φουντούκι
Σοκολατάκια με κάστανο και φουντούκι
5 from 2 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
40 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
15 Λεπ.
Χρόνος αναμονής 10 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
55 Λεπ.
Πιάτο Γλυκά
Μερίδες 24 Κομμάτια
Θερμίδες 94

Υλικά

  • 250  γρ. κάστανα  καθαρισμένα*
  • 1  ΚΣ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½  ΚΣ κονιάκ
  • 50  γρ. άχνη ζάχαρη
  • 25  γρ. κουβερτούρα  τριμμένη
  • 50  γρ. φουντούκια κοπανισμένα μέτρια κομμένα**
  • 24  ολόκληρα φουντούκια ξεφλουδισμένα δες ΕΔΩ πως
  • 160  γρ. κουβερτούρα λιωμένη

Οδηγίες
 

  • Σε μπεν -μαρί (μια κατσαρόλα με 2 εκ νερό που σιγοβράζει και μέσα σε αυτή βάζω ένα μπολ/κατσαρολάκι που δεν ακουμπάει το νερό από κάτω) βάζω τα καθαρισμένα κάστανα και τα αφήνω να μαλακώσουν για 15 λεπτά.
  • Όπως είναι ζεστά τα αλέθω στον πολυκόφτη μαζί με το κονιάκ να γίνουν πάστα.
  • Μεταφέρω το μείγμα μίγμα σ’ ένα μέτριο μπολ και προσθέτω ½ ΚΣ βούτυρο, τα μέτρια κοπανισμένα φουντούκια (να μην είναι σκόνη ούτε σε πολύ μεγάλα κομμάτια), την άχνη ζάχαρη και την τριμμένη κουβερτούρα (στον χοντρό τρίφτη της ντομάτας).
  • Ανακατεύω καλά να ενωθούν τα υλικά δημιουργώντας μια σφιχτή πάστα.
  • Στρώνω με λαδόκολλα ένα ταψί και έπειτα παίρνω με ένα κουταλάκι του γλυκού από το συμπιεσμένο μίγμα και φτιάχνω μπαλίτσα στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού.
  • Από πάνω στερεώνω από ένα ολόκληρο ξεφλουδισμένο φουντούκι (πιέζω να βυθιστούν τα 2/3 του).
  • Τα τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  • Κόβω σε μικρότερα κομμάτια τα 180 γρ. κουβερτούρας και τα λιώνω με ½ ΚΣ βούτυρο είτε στον φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μπέν – μαρί.
  • Όταν λιώσει το μείγμα παίρνω μια – μια τις μπαλίτσες που έχω πλάσει και τις ρίχνω μέσα στη σοκολάτα. Με την βοήθεια δύο πιρουνιών βγάζω τις μπαλίτσες, στραγγίζω την περίσσια σοκολάτας και τις βάζω προσεκτικά πάλι πάνω στη λαδόκολλα.
  • Αφήνω να στεγνώσει καλά η επικάλυψη σοκολάτας περίπου 15 λεπτά στο ψυγείο.
  • Με ένα μαχαίρι αφαιρώ τη σοκολάτα που περισσεύει και έχει στραγγίξει στη βάση τους και τα βάζω σε χάρτινες θήκες για να είναι έτοιμα για κέρασμα.

ΤΙΠ:

  • *Για να καθαρίσω τα κάστανα, τα βάζω σε μια κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει να βράσουν για 10 λεπτά. Βγάζω την κατσαρόλα από την εστία, βγάζω λίγα-λίγα κάστανα και σκεπάζω τα υπόλοιπα μέσα στην κατσαρόλα. Όσο τα κάστανα είναι ζεστά, είναι πιο μαλακή η φλούδα τους και καθαρίζονται ευκολότερα, έτσι αφαιρώ πρώτα την εξωτερική και στη συνέχεια και την εσωτερική φλούδα τους. Συνεχίζω με το ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα.
  • **Τα φουντούκια για να κοπούν μέτρια, μπορώ να τα κοπανίσω είτε στο γουδί είτε να τα βάλω σε μια σακούλα zip κατάψυξης και να τα χτυπήσω με τον πλάστη. Κάποια μεγάλα κομμάτια που μπορεί να μείνουν τα κόβω με το μαχαίρι.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 94kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 1g | Fat: 5g | Saturated Fat: 2g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 1mg | Sodium: 6mg | Potassium: 97mg | Fiber: 1g | Sugar: 6g | Vitamin A: 18IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 8mg | Iron: 1mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram