Στα μέσα της εβδομάδας και θέλω ένα γλυκό να την « σπάσω », να ξεκουραστώ λίγο και να το απολαύσω. Άλλωστε για γλυκά έχω πάντα διάθεση και να τα φτιάξω και φυσικά να τα δοκιμάσω. Αυτή η τάρτα είναι νέα στις γεύσεις μου λόγο του φυστικοβούτυρου που αν και είναι θερμιδικός πύραυλος είναι θρεπτικότατο. Ο συνδυασμός του φυστικιού με την μπανάνα και την σοκολατένια τάρτα είναι απίστευτος και ξεχωριστός!

 Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη, τη ζελατίνη και τη βανίλια. 
[bsa_pro_ad_space id=4]

Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη, τη ζελατίνη και τη βανίλια. 

 Μετά το χτύπημα της κρέμας γάλακτος έτοιμη η σαντιγί.

Μετά το χτύπημα της κρέμας γάλακτος έτοιμη η σαντιγί.

 Η σοκολατένια τάρτα που την πιέζουμε στην επιφάνεια και στα τοιχώματα της ταρτιέρας.

Η σοκολατένια τάρτα που την πιέζουμε στην επιφάνεια και στα τοιχώματα της ταρτιέρας.

 Για το γαρνίρισμα ξεφλουδίζουμε και κοπανάμε τα φυστίκια.

Για το γαρνίρισμα ξεφλουδίζουμε και κοπανάμε τα φυστίκια.


ΜΕΡΙΔΕΣ : 8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΥΛΙΚΑ (φόρμα 25 εκ.)

Για την τάρτα :

  • 1 ¼ κούπα θρυμματισμένο παξιμάδι κρίθινο
  • 1 κούπα αλεύρι
  • ½ κούπας ανάλατο βούτυρο
  • 70 γρ. κουβερτούρα

Για τη γέμιση :

  • 1 κούπα γάλα
  • ½ κούπας ζάχαρη
  • 1 κούπα φυστικοβούτυρο
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κούπα κρέμα γάλατος
  • 2 ζελατίνες ( 3,33 γρ )
  • 3 – 4 μπανάνες

Για τη διακόσμηση :

  • 2 – 3 κ.σ. αλατισμένα καβουρδισμένα φυστίκια ( αράπικα ), κοπανισμένα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  1. Βάζουμε λαδόκολλα στη φόρμα. Στο μούλτι θρυμματίζουμε το παξιμάδι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το αλεύρι. Σ’ ένα μπολ μικρό βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε κομματάκια και έπειτα στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσουν. Τ’ ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα και το ρίχνουμε στο μεγάλο μπολ με τα αλεύρια μας. Προσπαθούμε με το κουτάλι πιέζοντας τα αλεύρια να υγρανθούν όλα από το υγρό μίγμα βουτύρου – κουβερτούρας. Θα δημιουργηθεί μια σοκολατένια σφιχτή πάστα την οποία θα απλώσουμε στην επιφάνεια και στα τοιχώματα της ταρτιέρας. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί η γέμιση.
  2. Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά να μαλακώσουν. Σ’ ένα κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η τελευταία. Τότε στραγγίζουμε από το κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης τα ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια μέχρι να διαλυθούν και να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες ομοιογενές μίγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  3. Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος χτυπώντας στην αρχή σε χαμηλή και στη συνέχεια σε γρήγορη ταχύτητα για 5 – 6 λεπτά μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί. Τότε προσθέτουμε χτυπώντας το ζεστό μίγμα από το κατσαρολάκι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει.
  4. Βγάζουμε από το ψυγείο την τάρτα και κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες του 1 εκ. Τις τοποθετούμε οριζόντια καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της τάρτας και στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα φυστικοβούτυρου – σαντιγί από πάνω. Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Εν τω μεταξύ ξεφλουδίζουμε τα φυστίκια και τα κοπανίζουμε στο γουδί. Βγάζουμε την τάρτα απ’ το ψυγείο και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα φυστίκια. Βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες.

TIP:

  • Χρησιμοποιούμε είτε ταρτιέρα – ταψί σιλικόνης για να μπορέσουμε μετά να βγάλουμε την τάρτα, είτε με αποσπόμενο δακτύλιο που στη συνέχεια μπορούμε να τον ανοίξουμε και να τον αφαιρέσουμε. Στην δεύτερη περίπτωση, που έκανα κι εγώ, τοποθετούμε στον πάτο μια λαδόκολλα.