Μερακλίδικο σπετσοφάι με λουκάνικα

Καλή, ξέφρενη Τσικνοπέμπτη! Η μέρα απαιτεί τσικνιστά κρέατα τα οποία χρειάζονται αρκετούς μεζέδες και σαλάτες.

Το σπετσοφάι είναι ένας μερακλίδικος μεζές με σπιρτάδα και χωριάτικα λουκάνικα, ιδανικός για να συνοδεύσει τα ποτά μας είτε κατά την προετοιμασία, είτε κατά την διάρκεια του δείπνου.

Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα αφού είναι ένας αρκετά βαρύς μεζές που συνοδεύουμε απαραιτήτως με φρέσκο ψωμί. Ταιριάζει με πικάντικες γεύσεις γι αυτό μπορούμε να του δώσουμε όση ένταση θέλουμε ανάλογα τις προτιμήσεις μας.


ΜΕΡΙΔΕΣ:

8 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΑΣΜΟΥ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε ροδέλες

  • 3 – 4 πράσινες πιπεριές κέρατο, κομμένες σε στικς

  • 2 μέτρια κρεμμύδια, χοντροκομμένα

  • 1 ΚΣ πελτέ ντομάτας

  • 60 ml ελαιόλαδο

  • 2 ντομάτες σε κυβάκια

  • ½ κγ αλάτι

  • 1 κγ καπνιστή πάπρικα

  • 1 κγ μπούκοβο

  • 1 πιπεριά τσίλι καυτερή (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζω σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι (ή κατσαρόλα με μεγάλο πάτο), μαζί με 2 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω το λουκάνικο μέχρι να κοκκινίσει από όλες τις πλευρές ανακατεύοντας ενδιάμεσα.

  2. Ρίχνω τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα αφήνω να μαραθούν, να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους για περίπου 10 λεπτά.

  3. Προσθέτω τον πελτέ, τις ντομάτες, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, χαμηλώνω την ένταση σε μέτρια και αφήνω να σιγοβράζει για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  4. Αν θέλω να δώσω μεγαλύτερη ένταση μια που του ταιριάζουν τα καυτερά, μπορώ να βάλω μια καυτερή πιπεριά είτε με μια οδοντογλυφίδα και όταν ετοιμαστεί την αφαιρώ, είτε τεμαχισμένη για ακόμα πιο πικάντικη γεύση.

  5. Σερβίρω αμέσως είτε μέσα σε πυρίμαχο σκεύος είτε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα στο τραπέζι μου.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!