[bsa_pro_ad_space id=4]

Το κοτόπουλο είναι από τα κρέατα που προτιμώ λόγο της ελαφριάς γεύσης του και της μαλακής υφής του. Επίσης δεν απαιτεί μεγάλο χρόνο μαγειρέματος και η πιθανότητα αποτυχίας του είναι ελάχιστη. Για όσους αγαπούν το τυρί αυτή η συνταγή είναι ιδανική χωρίς να προσθέτει παραπάνω θερμίδες και λίπος.
Αρχικά συναντώ την κριτσιναριστή τυρένια κρούστα του, έπειτα το κοτόπουλο που λούζεται με την απαλή κρεμά πέστο αναδύεται η μυρωδιά του βασιλικού, που κρύβεται στο κέντρο του. Γρήγορο, εύκολο και γευστικό πιάτο.


ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΑΤΟΜΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 32 γρ.( ή 2 κ.σ.) φέτα
  • 2 κ.σ. σάλτσα πέστο
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 4 κ.σ. θρυμματισμένο ντάκο
  • 4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 πρέζα πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο με αντιστάσεις πάνω – κάτω στους 200 βαθμούς C. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Σε ένα μικρό μπολ θρυμματίζουμε την φέτα με τα χέρια, προσθέτουμε το πέστο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά να γίνει ομοιογενές το μίγμα μας και απλώνουμε σε μια καθαρή επιφάνεια τα φιλέτα μας. Απλώνουμε λίγο από το μίγμα σε κάθε ένα αφήνοντας περιφερικά 1 εκ. απόσταση για να μην ξεχειλίσουν. Τυλίγουμε κάθε ένα σε ρολό απαλά και ελαφριά ώστε να μην βγει έξω η γέμιση και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξει.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αβγά ν’ αφρατέψουν και σ’ ένα άλλο( οβάλ ή επίπεδο )αναμιγνύω τον ντάκο, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Βουτάω κάθε φιλέτο πρώτα στα αβγά και μετά στο μίγμα ντάκου-παρμεζάνας-πιπεριού και τα τοποθετώ έπειτα στη λαδόκολλα.
  3. Ψήνω για 35 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρώς. Σερβίρονται ζεστά.