Απίθανες τυροκροκέτες

 

Τυροκροκέτες, τραγανές από έξω, που μόλις τις δαγκώσουμε σκάει από μέσα τους το λιωμένο τυρί και κάνει βουτιά στο στόμα μας.

Από τα πιο αγαπημένα μας συνοδευτικά για μπουφέ ή για το γεύμα μας, που λατρεύουν και τα παιδιά.

Όσες και να φτιάξουμε δεν περισσεύουν ποτέ γιατί πάντα μια παραπάνω είναι έξτρα μπόνους για τον τυχερό.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
18 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 65 γρ αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 50 γρ φρυγανιά τριμμένη
  • 3 ΚΣ κεφαλοτύρι τριμμένο 
  • λάδι για τηγάνισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω την τριμμένη γραβιέρα με το αλεύρι και το αυγό.
  2. Παίρνω από το μείγμα δύο ΚΣ και πλάθω σε μπάλες, σε μέγεθος μικρού καρυδιού.
  3. Σε ένα μεγάλο πιάτο αναμιγνύω την φρυγανιά με το κεφαλοτύρι.
  4. Βουτάω μια μια τις μπάλες, στο μείγμα της φρυγανιάς, πιέζω λίγο να κολλήσει καλά πάνω τους.
  5. Τις βάζω στην κατάψυξη για 10 λεπτά ή στο ψυγείο για 30.
  6. Ζεσταίνω σε ένα κατσαρολάκι το λάδι στη μέγιστη ένταση και όταν πιάσει τη θερμοκρασία, χαμηλώνω την ένταση σε μέτρια.
  7. Βάζω ανά 3 – 4 (ανάλογα το μέγεθος της κατσαρόλας) τις τυροκροκέτες, αφήνω για 1 – 1,5 λεπτό τις γυρίζω και από την άλλη πλευρά για άλλο 1,5 λεπτό.
  8. Τις βγάζω σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  9. Σερβίρω αμέσως.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΙΣ!