Τούρτα Unicorn - Μονόκερος

 

Είναι η εποχή των πάρτι και η πιο επίκαιρη τούρτα για κορίτσια δεν είναι άλλη από τον μονόκερο ή αγγλιστί Unicorn!

Και όχι άδικα βέβαια αφού τα εντυπωσιακά χρώματα του, μαζί με τη ρομαντική ροζ- μοβ διάθεση των κοριτσιών ταιριάζουν γάντι με αυτή την τούρτα.

Η διακόσμηση της μπορεί να είναι διαφορετική ανάλογα τα χρώματα της παλέτας των παστέλ.
Προτιμότερο είναι να την έχουμε κάνει μια μέρα νωρίτερα για να προλάβει να κρυώσει καλά στο ψυγείο και η προετοιμασία της είναι αρκετή.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
2 ΩΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
30 - 35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
2 ΩΡΕΣ & 35 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:

  • 370 γρ αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 20 γρ (1 φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 ΚΣ τρούφα χρωματιστή

Για το σιρόπι:

  • 200 γρ ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • ½ χυμό λεμονιού 

Για τη βουτυρόκρεμα:

  • 8 ασπράδια αυγών
  • 600 γρ ζάχαρη
  • 400 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κγ εκχύλισμα βανίλιας

Για την ζαχαρόπαστα:

  • 180-200 γρ άχνη ζάχαρη
  • 35 γρ σιρόπι γλυκόζης
  • ½ κγ βρώσιμη γλυκερίνη
  • 12 ml νερό
  • 4 γρ ζελατίνη σκόνη
  • 6 γρ βούτυρο
  • ¼ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας ή gel

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για να φτιάξω το παντεσπάνι χτυπάω στο μίξερ τα αυγά να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτω τη ζάχαρη και τη βανίλια συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  3. Αφού αναμίξω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ τα προσθέτω σταδιακά στο μείγμα.
  4. Τέλος ρίχνω την χρωματιστή τρούφα και βάζω το μείγμα σε φόρμα 23 εκ.
  5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C, στις αντιστάσεις για 30 – 35 λεπτά.
  6. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά πριν αφαιρέσω την φόρμα.
  7. Το αφήνω πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως και το κόβω σε τρία ίσα επίπεδα – φέτες (εδώ μπορείς να δεις αναλυτικά πως).
  8. Βράζω το σιρόπι για να έχει κρυώσει όταν το χρειαστώ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό ½ λεμονιού να βράσουν για 2 λεπτά. Βγάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
  9. Για την βουτυρόκρεμα χτυπάω τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μπεν-μαρί (σε κατσαρολάκι με 1 εκ νερό να βράζει σε χαμηλή ένταση με το μπολ από πάνω) μέχρι να διαλυθεί και να λιώσει η ζάχαρη.
  10. Βγάζω το μπολ από το μπεν-μαρί και το χτυπάω στο μίξερ μέχρι να κρυώσει (10 λεπτά περίπου).
  11. Αλλάζω το σύρμα σε φτερό και προσθέτω λίγο λίγο το βούτυρο σε κυβάκια συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  12. Τέλος ρίχνω το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάω για τελευταία φορά.
  13. Πρέπει η βουτυρόκρεμα να έχει γίνει λευκή, γυαλιστερή και λεία.
  14. Για να φτιάξω την ζαχαρόπαστα κοσκινίζω την άχνη σε ένα μεγάλο μπολ.
  15. Σε ένα κατσαρολάκι με το νερό ρίχνω την ζελατίνη και την αφήνω για 10 λεπτά να μαλακώσει. Αφού περάσει αυτό το διάστημα, βάζω το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη.
  16. Προσθέτω την γλυκόζη, τη γλυκερίνη, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας.
  17. Μόλις λιώσουν και γίνει ένα ομοιογενές μείγμα το ρίχνω σε μια λακουβίτσα που έχω δημιουργήσει στη μέση της άχνης.
  18. Αρχίζω να ανακατεύω με ένα κουτάλι αρχικά μέχρι να ενσωματωθεί όλη η άχνη και να συνεχίζω με τα χέρια να γίνει μια λεία ζύμη.
  19. Την χωρίζω στα δύο και την χρωματίζω με ροζ χρώμα και …….
  20. Με το ροζ χρώμα δημιουργώ ένα κορδόνι και άλλο ένα με το μοβ. Τα ενώνω τα στριφογυρίζω μεταξύ τους και φτιάχνω το κέρατο του μονόκερου (το κάνω στο τέλος λίγο πιο λεπτό). Κόβω στο μήκος που θέλω νε είναι και περνάω στο κέντρο του από κάτω, ένα ξυλάκι από σουβλάκι. Το αφήνω σε λεία επιφάνεια για λίγες ώρες να στεγνώσει και να σταθεροποιηθεί.
  21. Με την υπόλοιπη ζαχαρόπαστα ανοίγω σε φύλλο και κόβω με στρογγυλό κουπ πατ σε σχήμα φύλλου. Όμοια κάνω και με το μοβ χρώμα αλλά σε μικρότερο μέγεθος, κολλάω με το σιρόπι το μικρότερο μέσα στο μεγαλύτερο και διπλώνω ελαφρά την μια άκρη για να δημιουργηθεί το αφτί του μονόκερου. Τέλος περνάω στη μέση μια οδοντογλυφίδα για να μπορέσω να το στερεώσω αργότερα. Όμοια φτιάχνω κι άλλο ένα και τα αφήνω και αυτά να στεγνώσουν.
  22. Για να μοντάρω την τούρτα βάζω το πρώτο κομμάτι από το παντεσπάνι στην βάση και το ραντίζω με το σιρόπι. Απλώνω μια στρώση από την βουτυρόκρεμα και από πάνω ραντίζω χρωματιστή τρούφα.
  23. Συνεχίζω όμοια με το 2ο κομμάτι παντεσπάνι, σιρόπιασμα – βουτυρόκρεμα – χρωματιστή τρούφα.
  24. Σκεπάζω με το 3ο κομμάτι παντεσπάνι (την βάση στο παντεσπάνι που είχα φτιάξει) και σκεπάζω από πάνω και τα τοιχία με βουτυρόκρεμα.
  25. Με τη σπάτουλα λειαίνω την επιφάνεια αλλά δεν χρειάζεται να είναι τέλεια.
  26. Βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεροποιηθεί.
  27. Διαιρώ την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα σε τρία μπολ και την χρωματίζω ροζ – κίτρινη –μοβ.
  28. Σε μια μεμβράνη βάζω μια σειρά από όλα τα χρώματα τη διπλώνω και τη βάζω μέσα σε κορνέ με αστεροειδή μύτη. Μοιράζω και τα υπόλοιπα χρώματα σε κορνέ με αστεροειδή μύτη.
  29. Βγάζω από το ψυγείο την τούρτα και αρχικά στεραιώνω στη μέση το κέρατο και πιο μπροστά δεξιά και αριστερά τα αφτιά του μονόκερου.
  30. Έπειτα με τα κορνέ αρχίζω να δημιουργώ ροζέτες με τα διαφορετικά χρώματα πρώτα καλύπτοντας από πάνω την τούρτα και στη συνέχεια από την μια πλευρά να πέφτει σαν χαίτη του μονόκερου. 
  31. Για το πρόσωπο δημιουργώ μια τελευταία ροζέτα στη μέση και δεξιά-αριστερά με λίγη λιωμένη κουβερτούρα σε ένα μικρό κορνέ φτιάχνω δύο ανάποδα τόξα για κλειστά μάτια του μονόκερου με τις βλεφαρίδες.
  32. Αφήνω την τούρτα για μια βραδιά στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και είναι έτοιμη για το πάρτι!
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗΝ!