Βασιλόπιτα αμυγδάλου με αποξηραμένα φρούτα 2018

 

Το πρωτοχρονιάτικο δείπνο δεν μπορεί να κλείσει χωρίς την καθιερωμένη Βασιλόπιτα, το γλυκό που όλοι περιμένουμε να μας φέρει το τυχερό φλουρί.

Μια διαφορετική Βασιλόπιτα για το 2018, με φρουι-γλασέ, αμύγδαλα και πασπαλισμένη με άχνη θα σηματοδοτήσει την νέα χρονιά.

Το μυστικό είναι να ορίζουμε πριν κόψουμε το κομμάτι σε ποιόν ανήκει, για να έχει αληθινό νόημα το φλουρί. 

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και νοστιμιά!
 


 

ΑΤΟΜΑ:
12 - 16  ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
50 - 60 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 20 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130 γρ καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ πούδρα αμυγδάλου (πολύ λεπτοκομμένο, σαν αλεύρι, αμύγδαλο)
  • 10 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ σταφίδες
  • 200 γρ φρουι γλασέ
  • 50 ml κονιάκ ή ζεστό νερό

* Την φόρμα μπορείτε να την βρείτε εδώ:


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βρέχω το φρουι γλασέ με το κονιάκ και το αφήνω για 3 ώρες να το απορροφήσει (ή όλη νύχτα). Αν δεν έχω χρόνο αφήνω σε ζεστό νερό 15 – 20 λεπτά και στραγγίζω.
  2. Χτυπάω το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει.
  3. Προσθέτω τις ζάχαρες συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Ρίχνω τα αυγά ένα- ένα.
  5. Συνεχίζω με τη βανίλια.
  6. Αφού αναμίξω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την πούδρα αμυγδάλου, τα προσθέτω σταδιακά στο μείγμα.
  7. Τέλος ρίχνω τις σταφίδες και το φρουι γλασέ και ανακατεύω με τη μαρίζ.
  8. Βάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, τοποθετώ το φλουρί και ψήνω στις αντιστάσεις στους 180*C για 50 – 60 λεπτά.
  9. Τη βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει 5 λεπτά και αναποδογυρίζω στην πιατέλα.
  10. Αφήνω να κρυώσει τελείως για να πασπαλίσω από πάνω με άχνη.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!