ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Μπισκότα με καραμέλες & ζαχαρωτά

Γιορτινά μπισκότα με εφέ τζάμι και ζαχαρωτά που κινούνται, δημιουργούν ένα ευχάριστο παιχνίδι και διακοσμητικό.

Μοναδικά και ξεχωριστά μπισκότα για να τα φτιάξουμε με τα παιδιά μας που θα ενθουσιαστούν με το αποτέλεσμα.

Βέβαια είναι και πολύ νόστιμα αφού συνδυάζουν τα αγαπημένα μας βουτυρένια μπισκότα με τις καραμέλες και τα πολύχρωμα ζαχαρωτά.


ΑΤΟΜΑ:

15 ΔΙΠΛΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

40 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:

1 ΩΡΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:

10 - 12 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 230 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 132 γρ ζάχαρη

  • 1 αυγό

  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας (δες ΕΔΩ πως να το φτιάξεις)

  • 390 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • ½ κγ μπέικιν πάουντερ

  • ½ κγ αλάτι

  • χρωματιστές καραμέλες

Για το γλάσο:

  • 100 γρ άχνη ζάχαρη

  • λίγο νερό

  • διάφορα ζαχαρωτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει και προσθέτω τη ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

  2. Ρίχνω το αυγό μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας.

  3. Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα βάζω στο μίγμα σταδιακά δημιουργώντας τη ζύμη.

  4. Τη μεταφέρω σε μεμβράνη, την κλείνω καλά και τη βάζω στο ψυγείο για μια ώρα.

  5. Ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο και κόβω χριστουγεννιάτικα σχέδια όμοια ανά δύο (τα μπισκότα που θα ενωθούν), αφαιρώντας στη μέση άλλο ένα σχέδιο.

  6. Τα μεταφέρω σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνω στους 180*C στις αντιστάσεις για 7 λεπτά.

  7. Εν τω μεταξύ θρυμματίζω τις καραμέλες ανά χρώματα και αφού βγάλω τα μπισκότα από το φούρνο γεμίζω το εσωτερικό κενό τους με θρυμματισμένες καραμέλες (τις σκορπάω ώστε λιώνοντας να καλύψουν όλο το κενό).

  8. Βάζω τα μπισκότα πίσω στο φούρνο για άλλα 3- 5 λεπτά, προσέχοντας να μην καεί η καραμέλα (να μην αλλάξει χρώμα).

  9. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.

  10. Για το γλάσο σε ένα μπολάκι βάζω την άχνη ζάχαρη και προσθέτω λίγο λίγο το νερό ανακατεύοντας να γίνει ένα πυκνό γλάσο.

  11. Βάζω το γλάσο στο μπισκότο περιμετρικά και προσεκτικά να μην μπει στην καραμέλα, γεμίζω το εσωτερικό με διάφορα ζαχαρωτά και σκεπάζω με το δεύτερο μπισκότο. Συνεχίζω όμοια με όλα τα μπισκότα και τα αφήνω να στεγνώσει εντελώς το γλάσο και να στερεοποιηθεί.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!


Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με σοκολατένιο γλάσο

Οι γιορτές είναι η ιδανική περίοδος να φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά μας χριστουγεννιάτικα μπισκότα με σοκολατένιο γλάσο, εύκολα και γρήγορα.

Χωρίς πολύ κόπο για να βαρεθούν τα μικρά διεγείρουμε τη δημιουργικότητα τους διακοσμώντας τα με γλάσο και σοκολατένια smarties.

Με το σοκολατένιο ρόφημα Nesquik με Opti-Start, ενισχύσεις τον οργανισμό σου με βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και τώρα με φυσικό άρωμα που θα βρεις στις νέες συσκευασίες Nesquik , συμπληρώνει ιδανικά τα οφέλη του γάλακτος.


ΑΤΟΜΑ:

18 ΜΕΓΑΛΑ ΤΜΧ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:

10 - 12 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου

  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας (δες ΕΔΩ πως να το φτιάξεις)

  • ξύσμα ½ πορτοκαλιού

  • 50 ml μέλι

  • 60 ml λάδι

  • 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 50 γρ στιγμιαίο ρόφημα κακάο Nesquik

  • 120 γρ ξηροί καρποί σε σκόνη

  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ

  • ¼ κγ κανέλα

Για το γλάσο:

  • 100 γρ στιγμιαίο ρόφημα κακάο Nesquik

  • 2-3 κγ νερό

  • Smarties για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω το αυγό ελαφρά να αφρατέψει.

  2. Προσθέτω το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι και το λάδι.

  3. Τέλος αφού ενώσω πρώτα το αλεύρι με το στιγμιαίο ρόφημα κακάο Nesquik, τους ξηρούς καρπούς, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τα ρίχνω σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με την κουτάλα.

  4. Βάζω το μείγμα σε μεμβράνη, στο ψυγείο για 15 λεπτά.

  5. Το βγάζω από το ψυγείο και με τον πλάστη το ανοίγω.

  6. Με κουπ-πατ, κόβω σε χριστουγεννιάτικες φιγούρες.

  7. Τις τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180*C  για 10 – 12 λεπτά.

  8. Τα βγάζω από το φούρνο, τα αφήνω 5 λεπτά και τα μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν.

  9. Σε ένα μπολ αναμιγνύω 100 γρ στιγμιαίο ρόφημα κακάο Nesquik με λίγο νερό και καλύπτω με αυτό την επιφάνεια των μπισκότων.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με το Nesquik


Σιροπιαστά σεκέρ παρέ

Σιροπιαστά σεκέρ παρέ με σιμιγδάλι, το εορταστικό πολίτικο γλυκό που πρέπει να δοκιμάσεις.

Αφράτα και βουτυρένια, εύθραυστα και ξεχωριστά, σερβίρονται ιδανικά με παγωτό καϊμάκι και γλυκό βύσσινο για να απογειωθούν!

Είναι σιροπιαστά αλλά όχι υπερβολικά γλυκά γιατί το σιρόπι τους είναι ελαφρύ.

Φτιάξε τα και θα γίνεις οπαδός τους για πάντα.


ΑΤΟΜΑ:

40-42 TMX

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

40 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:

2 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

60 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

  • 150 γρ άχνη ζάχαρη

  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

  • 480 γρ αλεύρι μαλακό

  • 150 γρ ψιλό σιμιγδάλι

  • 25 γρ μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:

  • 750 ml νερό

  • 690 γρ ζάχαρη

  • χυμό ενός λεμονιού

Για γαρνίρισμα:

  • 45 ασπρισμένα αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά με μια κουτάλα το βούτυρο να μαλακώσει.

  2. Προσθέτω την άχνη ζάχαρη και στη συνέχεια ένα- ένα τα αυγά.

  3. Αναμιγνύω το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνω στο μείγμα σε δόσεις.

  4. Γίνεται μια βουτυράτη ζύμη (σαν τους κουραμπιέδες).

  5. Μπορούμε να τα φτιάξουμε σε δύο σχέδια, το ένα στρογγυλό με ένα αμύγδαλο στη μέση και το άλλο οβάλ με σχέδιο ριγωτό πάνω του (σαν τα μελομακάρονα).

  6. Με τη ζύμη πλάθω μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις τοποθετώ με απόσταση σε ταψί με λαδόκολλα. Τα πιέζω με το δάχτυλο στη μέση να δημιουργηθεί μια λακκούβα και εκεί πιέζω από ένα αμύγδαλο σε κάθε ένα.

  7. Για το δεύτερο σχέδιο με τη ζύμη πλάθω σε οβάλ σχέδιο, τα τοποθετώ σε απόσταση σε λαδόκολλα σε ταψί και με ένα πιρούνι, πιέζω τα δόντια του πάνω στο γλυκό δημιουργώντας ανάγλυφο σκάψιμο.

  8. Προσέχω να μην τα κάνω μεγάλα γιατί με το ψήσιμο θα φουσκώσουν.

  9. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180*C για περίπου 20 λεπτά.

  10. Όσο ψήνονται φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για 2 λεπτά. Ρίχνω το χυμό λεμονιού και το βγάζω από τη φωτιά.

  11. Όταν ψηθούν τα σεκέρ παρέ βγάζω το ταψί από το φούρνο, τα αφήνω να κρυώσουν 5 λεπτά και τα μεταφέρω σε βαθύ ταψί ή πυρίμαχο σκεύος με τοιχώματα, κοντά το ένα με το άλλο αλλά χωρίς να ακουμπάνε.

  12. Ρίχνω το σιρόπι όπως είναι ζεστό πάνω από κάθε γλυκό φροντίζοντας να τα σκεπάσει περίπου μέχρι τη μέση.

  13. Το αφήνω για δυο ώρες μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.

  14. Τα αποθηκεύω σε αεροστεγές δοχείο.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!


Σοκολατένια μπισκότα με καφέ και dulce de leche

Σοκολατένια μπισκότα με καφέ γεμιστά με καραμέλα dulce de leche, αφράτα και ξεχωριστά για να συνοδεύουν τον καφέ μας.

Ο ανθός αλατιού εκτοξεύει την γεύση της καραμέλας και δίνει στο μπισκότο την ξεχωριστή του επίγευση.

Αν θέλουμε τα μπισκότα να τα δοκιμάσουν και παιδιά μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον καφέ με νερό (θα βγει πιο ανοιχτό το χρώμα τους).


ΑΤΟΜΑ:

45 TMX

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:

13 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:

1 ΩΡΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

60 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 224 γρ κουβερτούρα, τεμαχισμένη

  • 60 γρ βούτυρο σε κυβάκια

  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 100 ml στιγμιαίο καφέ (ή νερό) σε θερμοκρασία δωματίου

  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας (δες ΕΔΩ πως να το φτιάξεις)

  • 360 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 2 ΚΣ κακάο σκόνη

  • 1 κγ μαγειρική σόδα

  • 1 πρέζα αλάτι

  • dulce de leche (δες ΕΔΩ πως μπορείς να τη φτιάξεις)

  • λίγο ανθό αλατιού, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια επίπεδη επιφάνεια με λαδόκολλα βάζω από ½ κγ μπαλίτσες με dulce de leche με τη βοήθεια δύο κουταλιών. Τα βάζω στην κατάψυξη.

  2. Σε ένα μπολ βάζω την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσουν και να ενωθούν. Τα βγάζω και τα αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου.

  3. Σε άλλο μπολ χτυπάω τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη να αφρατέψουν με το σύρμα (ή το μίξερ).

  4. Συνεχίζω να αρωματίζω το μείγμα με το εκχύλισμα βανίλιας και τον καφέ.

  5. Προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο.

  6. Τέλος αφού ενώσω το αλεύρι με το κακάο, τη σόδα και το αλάτι τα ρίχνω σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας με μια κουτάλα.

  7. Σκεπάζω το μείγμα και το βάζω στο ψυγείο για μια ώρα.

  8. Παίρνω με ένα κουτάλι στης σούπας από το μείγμα βάζω στη μέση του από μια μπαλίτσα παγωμένο dulce de leche φροντίζω να το κλείσω μέσα στο σοκολατένια μείγμα, πλάθω σε μπάλα και το βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί.

  9. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο και με το υπόλοιπο μείγμα και πασπαλίζω από πάνω με λίγο ανθό αλατιού (προαιρετικά).

  10. Βάζω το ταψί στο ψυγείο για 15 λεπτά.

  11. Τα ψήνω στους 180*C στις αντιστάσεις για 13 λεπτά.

  12. Βγάζω από το φούρνο τα αφήνω 10 λεπτά να κρυώσουν και τα μεταφέρω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

  13. Τα φυλάω σε αεροστεγές δοχείο.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!


Ραγισμένα μπισκότα λεμόνι

 

Μυρωδάτα ραγισμένα μπισκότα λεμόνι, με το δροσερό άρωμα του εσπεριδοειδούς να τα κυριεύει.

Ανάλαφρα, εύκολα, αφράτα μπισκότα για τον καφέ ή το αναψυκτικό, όποια ώρα κι αν τα απολαύσουμε, δεν θα μας βαρύνουν, αλλά θα μας μεταδώσουν το άρωμα τους που γεμίζει τον τόπο.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
15 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
30 – 60 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
12 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
22 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 λεμονιού ξύσμα
  • 60 ml χυμό λεμονιού
  • 200 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μίξερ χτυπάω το βούτυρο να μαλακώσει.
  2. Προσθέτω τη ζάχαρη και συνεχίζω με το αυγό.
  3. Ρίχνω το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
  4. Αναμιγνύω το μπέινικ πάουντερ στο αλεύρι και τα προσθέτω σταδιακά στο μίγμα.
  5. Μπορώ να βάλω λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (σε μορφή πάστα ή τζελ) για πιο έντονο κίτρινο χρώμα.
  6. Σκεπάζω το μείγμα και το βάζω στο ψυγείο για 30 – 60 λεπτά (αν είναι ακόμα πολύ μαλακά τα αφήνω περισσότερο).
  7. Με τα χέρια ελαφρά βρεγμένα με νερό φτιάχνω μπάλες με 1 κγ από το μείγμα, τις βουτάω πρώτα στην ζάχαρη και έπειτα στην άχνη να καλυφθούν καλά και τις τοποθετώ σε λαδόκολλα στο ταψί αφήνοντας μεταξύ τους περιθώριο 3 εκ.
  8. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180*C για 12 λεπτά περίπου.
  9. Βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρω σε σχάρα που τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.
  10. Τα φυλάω σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!


Γλάσο για μπισκότα σε πασχαλινά σχέδια

 

Αυτό το Πάσχα φτιάξε εκπληκτικά μπισκότα σε ότι σχέδιο θέλεις! Στόλισε, δώρισε ή απλά παίξε με τα παιδιά και δημιουργήστε γιορτινά μπισκοτάκια με λίγα μόλις λεπτά με απλά υλικά.

Μου ζητάτε πολύ καιρό να σας δείξω ένα απλό γλάσο για να διακοσμήσετε μπισκότα για κάθε περίσταση και τι καλύτερη από την άνοιξη και το Πάσχα. Τα απλά μπισκότα βουτύρου μεταμορφώνονται σε όμορφα και εντυπωσιακά μπισκότα.
 


 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

Για το γλάσο:

  • 450 γρ άχνη ζάχαρη

  • ¼ κγ κρεμόριο ή cream of tartar ή χυμό λεμονιού

  • 2 – 3 ασπράδια αυγών (75 γρ)ή έτοιμα παστεριωμένα

  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας

  • χρώματα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας

Για την αραίωση:

  • γέμιση: για κάθε 240 ml γλάσου = 1 ½ κγ νερό

  • λεπτομέρειες: για κάθε 240 ml γλάσου = ½ κγ νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Έχω φτιάξει τα αυγά από την προηγούμενη μέρα να έχουν κρυώσει (ΕΔΩ μπορείς να βρεις τη συνταγή).

  2. Για το γλάσο βάζω στο μπολ του μίξερ την άχνη ζάχαρη, το κρεμόριο και τα ασπράδια χτυπώντας τα αρχικά σε χαμηλή ένταση να ενωθούν τα υλικά. Δυναμώνω την ένταση συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 2 λεπτά ακόμη.

  3. Πρέπει να έχει γίνει ένα σφιχτό γλάσο. Ρίχνω τη βανίλια και χτυπάω για μια τελευταία φορά, να πάρει δυνατό λευκό χρώμα το μείγμα.

  4. Διαιρώ το γλάσο σε τέσσερα μπολ για να τα χρωματίσω. Ανακατεύω το κάθε ένα με 1 ½ κγ νερό για να αποκτήσουν πιο ρευστή υφή και να μπορέσω να γεμίσω με αυτά τα μπισκότα, ενώ ένα με ½ κγ νερό για να είναι πιο πυκνό και να κάνω λεπτομέρειες με αυτό.

  5. Προσθέτω χρώμα ζαχαροπλαστικής για να τα χρωματίσω ροζ, κίτρινο αφήνω ένα λευκό και το πιο πυκνό με πορτοκαλί χρώμα.

  6. Γεμίζω κάθε κορνέ με το γλάσο.

Σχέδιο κοτοπουλάκι:

  1. Σε μπισκότο με σχέδιο αυγού δημιουργώ πρώτα με το κίτρινο γλάσο το περίγραμμα και στη συνέχεια γεμίζω το εσωτερικό του.

  2. Με μια οδοντογλυφίδα, διορθώνω τις λεπτομέρειες και αφαιρώ τυχών φυσαλίδες αέρα που έχουν εγκλωβιστεί. Χτυπάω απαλά το μπισκότο και το αφήνω να στεγνώσει το γλάσο (για πιο γρήγορα το βάζω στο ψυγείο για 10 λεπτά).

  3. Συνεχίζω δημιουργώντας τα φτερά του πτηνού, δεξιά και αριστερά, πάλι σε κίτρινο χρώμα.

  4. Έπειτα με το πορτοκαλί φτιάχνω τα ποδαράκια του, τα μαλλιά του και το ράμφος του. Με το λευκό δύο μπαλίτσες κάνουν τα μάτια και αφήνω πάλι το μπισκότο τα στεγνώσει.

  5. Τέλος με μια οδοντογλυφίδα με μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής (ή λιωμένη κουβερτούρα) μέσα στο λευκό γλάσο των ματιών βάζω δύο τελίτσες και το μπισκότο είναι έτοιμο.

Σχέδιο αυγό που σπάει και φαίνεται το κοτοπουλάκι :

  1. Σε μπισκότο με σχήμα αυγού και με το λευκό γλάσο φτιάχνω πρώτα το περίγραμμα του σπασμένου αυγού και έπειτα το γεμίζω. Όμοια με παραπάνω με μια οδοντογλυφίδα διορθώνω το σχήμα και αφαιρώ τυχών φυσαλίδες. Το χτυπάω να στρώσει το γλάσο και το αφήνω να στεγνώσει.

  2. Συνεχίζω γεμίζοντας το υπόλοιπο με κίτρινο γλάσο – διορθώνω – χτυπάω - αφήνω να στεγνώσει.

  3. Φτιάχνω το ράμφος με πορτοκαλί χρώμα και με λευκό τα μάτια.

  4. Αφού στεγνώσει βάζω το μαύρο χρώμα στα μάτια και είναι έτοιμο.

Πουα λαγός:

  1. Σε μπισκότο με σχήμα λαγού, με ροζ γλάσο δημιουργώ το περίγραμμα του και έπειτα το γεμίζω. Διορθώνω με οδοντογλυφίδα – χτυπάω.

  2. Αμέσως με λευκό γλάσο δημιουργώ πάνω στο νωπό ροζ γλάσο βούλες σε διάφορα σημεία. Χτυπάω το μπισκότο να ενωθούν τα γλάσα και το αφήνω να στεγνώσει.

  3. Τέλος με λευκό γλάσο σχηματίζω μια μεγάλη βούλα για την ουρά του λαγού, αφήνω να στεγνώσει και το μπισκότο είναι έτοιμο.

Λαγός με καρδιές:

  1. Σε μπισκότο με σχήμα προφίλ λαγού με λευκό γλάσο σχηματίζω το περίγραμμα και έπειτα γεμίζω το μπισκότο. Διορθώνω – χτυπάω.

  2. Πριν στεγνώσει με ροζ γλάσο φτιάχνω βούλες τη σειρά κάθετα και με μια οδοντογλυφίδα «τραβάω» το γλάσο να περάσει από όλες τις βούλες δημιουργώντας καρδιές.

  3. Χτυπάω το μπισκότο και το αφήνω να στεγνώσει.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!


Εργολάβοι νηστίσιμοι & κλασικοί

 

Το αμυγδαλωτό γλυκό με τα λίγα υλικά τώρα μπορούμε να το φτιάξουμε και σε νηστίσιμη εκδοχή χωρίς να έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τη κανονική.

Αφράτοι, μαστιχωτοί και γίνονται μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Το γλύκισμα που μπορούμε να γευτούμε μαζί με τον καφέ μας ή ακόμα να πάρουμε μαζί μας ή να κεράσουμε. 
 


 

ΑΤΟΜΑ:
18 - 20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
8 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
2 ΩΡΕΣ & 15 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα

  • 200 γρ άχνη ζάχαρη

  • 90 γρ υγρό από ρεβίθια βρασμένα (νηστίσιμη εκδοχή) ή ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου Δες αναλυτικά ΕΔΩ πως να το φτιάξεις

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1/4 λεμονιού χυμό

  • 1/2 βανιλίνη(σκόνη)

  • 1 σταγόνα εσάνς πικραμύγδαλου(προαιρετικά)

  • λίγο φιλέ αμυγδάλου, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μούλτι βάζω τη μισή ποσότητα άχνης (100 γρ) μαζί με τα αμύγδαλα και τα αλέθω να γίνουν σκόνη (αρχικά χτυπάω δύο φορές στιγμιαία να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια και συνεχίζω χτυπώντας συνεχόμενα μέχρι να γίνουν σκόνη).

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω το υγρό από τα βρασμένα ρεβίθια μαζί με 1 πρέζα αλάτι και χυμό 1/4 λεμονιού, μέχρι να αρχίσει να αποκτά όγκο (το ίδιο και αν χρησιμοποιήσω ασπράδια αυγών).

  3. Τότε προσθέτω κουταλιά - κουταλιά την υπόλοιπη άχνη (100 γρ).

  4. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή μιας σφιχτής μαρέγκας (από 3 - 10 λεπτά συνολικά ενώ με τα ασπράδια σε 5 λεπτά).

  5. Ρίχνω τη βανιλίνη και την εσάνς πικραμύγδαλου και χτυπάω για μισό λεπτό ακόμα.

  6. Σταματάω το μίξερ και αρχίζω να προσθέτω σταδιακά το μείγμα άχνης-αμυγδάλου ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ για να μην χάσει το μείγμα τον όγκο του.

  7. Βάζω το μείγμα σε κορνέ και προετοιμάζω μια λαδόκολλα δημιουργώντας κύκλους διαμέτρου 4 - 4,5 εκ που τοποθετώ ανάποδα στο ταψί.

  8. Με το κορνέ δημιουργώ ροζέτες μέσα στους κύκλους με όλο το μείγμα.

  9. Πασπαλίζω με λίγο φιλέ αμυγδάλου κάθε εργολάβο.

  10. Ψήνω στο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180*C για 8 λεπτά περίπου.

  11. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρυσαφί χρώμα στην βάση τους, τους βγάζω από το φούρνο και τους αφήνω να κρυώσουν τελείως πριν τους αποθηκεύσω.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟΥΣ!


Υγιεινά σοκολατένια μπισκότα τζίντζερ και κανέλα

 

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα για μικρούς και μεγάλους με κανέλα, τζίντζερ και σοκολάτα σε διάφορα σχεδία αλλά και με λίγη ζάχαρη για να μπορούμε να απολαύσουμε λίγα παραπάνω.

Με αλεύρι ολικής άλεσης, μέλι και ελαιόλαδο αποτελούν μια υγιεινή εναλλακτική για τις γιορτινές μέρες και μια όμορφη ενασχόληση η παρασκευή τους για τα παιδιά.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
35 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
10 - 12 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ κακάο σκόνη
  • ½ κγ κανέλα σκόνη
  • 1 κγ τζίντζερ σκόνη
  • 4 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ καστανή ζάχαρη
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 75 ml μέλι
  • 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύω το αλεύρι ολικής άλεσης, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο, την κανέλα, το τζίντζερ, το μπέικιν πάουντερ και την καστανή ζάχαρη.
  2. Προσθέτω τα υγρά υλικά το ελαιόλαδο, το μέλι, το αυγό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
  3. Ζυμώνω μια σφιχτή ζύμη.
  4. Την απλώνω πάνω σε λαδόκολλα, ραντίζω με αλεύρι την επιφάνεια της και με τον πλάστη την ανοίγω σε πάχος 3 – 4 μμ.
  5. Με κουπ-πατ κόβω σε χριστουγεννιάτικα σχέδια. Όση ζύμη περισσέψει την ξανανοίγω και κόβω μπισκότα.
  6. Τα βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνω στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180*C για 10 – 12 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος τους).
  7. Τα βγάζω τα αφήνω να κρυώσουν τελείως και τα αποθηκεύω σε κλειστό δοχείο.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!


Μελομακάρονα με μέλι και καρύδια

 

Σπίτι χωρίς μελομακάρονα, να μυρίσει κανέλα και γαρύφαλλο, δεν υπάρχει τις γιορτές.

Από τα νηστίσιμα γλυκά, μελωμένα και γεμιστά με τραγανά καρύδια που από πάνω φρεσκομυρίζουν τα πικάντικα αρώματα των Χριστουγέννων.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
25 - 30 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
35 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 ml ελαιόλαδο

  • 125 ml σπορέλαιο

  • 125 ml χυμό πορτοκαλιού

  • 65 γρ ζάχαρη

  • 1 κγ μαγειρική σόδα

  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού

  • ½ κγ κανέλα, προαιρετικά

  • ¼ κγ γαρύφαλλο σκόνη, προαιρετικά

  • 750 – 800 γρ αλεύρι μαλακό

  • 40 γρ καρύδια

Για το σιρόπι:

  • 230 γρ ζάχαρη

  • 250 ml νερό

  • 125 ml μέλι

  • 1 ξυλάκι κανέλα

  • λίγη φλούδα πορτοκαλιού

Για το γαρνίρισμα:

  • 200 γρ χοντροκομμένα καρύδια

  • ½ κγ κανέλα

  • ¼ κγ γαρύφαλλο σκόνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ρίχνω το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο.

  2. Στο ποτήρι με το χυμό πορτοκαλιού, διαλύω τη σόδα, ανακατεύω να αφρίσει πάνω από το μπολ και το προσθέτω στο μείγμα μαζί με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αρωματικά (κανέλα, γαρύφαλλο) αν τα επιθυμώ.

  3. Σταδιακά ρίχνω το αλεύρι μέχρι η ζύμη να μπορεί να πλάθεται.

  4. Δημιουργώ μπάλες που στη συνέχεια πλάθω σε οβάλ σχήμα.

  5. Κάθε ένα το βάζω πάνω στη ξύστρα, στη μέση τοποθετώ από ¼ του καρυδιού και το γυρίζω κλείνοντας μέσα του τον ξηρό καρπό.

  6. Συνεχίζω όμοια με όλη τη ζύμη και τα τοποθετώ σε λαδόκολλα στο ταψί.

  7. Ψήνω στους 180*C στις αντιστάσεις, στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά.

  8. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.

  9. Ετοιμάζω το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού να βράσουν για 2 λεπτά. Βγάζω από τη φωτιά και προσθέτω το μέλι ανακατεύοντας για να λιώσει και να ενσωματωθεί.

  10. Με μια τρυπητή κουτάλα βυθίζω τα μελομακάρονα στο ζεστό σιρόπι για μισό λεπτό, τα βγάζω, στραγγίζω και τα αφήνω στη λαδόκολλα. Αν το σιρόπι αρχίζει να κρυώσει το ζεσταίνω στην πιο χαμηλή φωτιά (1).

  11. Αφού σιροπιάσω όλα τα μελομακάρονα τα πασπαλίζω με κανελογαρύφαλλο που έχω αναμείξει και χοντροκομμένα καρύδια.

  12. Αν δεν καταναλωθούν άμεσα, τα αποθηκεύω σε κλειστό δοχείο.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!


Φλωρεντίνες με σοκολάτα

 

Φλωρεντίνες με σοκολάτα, το κλασικό γλυκό με τα καραμελωμένα αμύγδαλα και βουτηγμένες στη σοκολάτα, τώρα μπορούμε να τις φτιάξουμε στο σπίτι μας.

Κλεισμένες σε νάιλον διατηρούνται φρέσκιες για αρκετό καιρό και μπορούμε να τις προσφέρουμε τόσο εκτός όσο εκτός και σπιτιού. 
 


 

ΑΤΟΜΑ:
15 – 18 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 40 γρ βούτυρο
  • 70 γρ ζάχαρη
  • 70 ml σιρόπι γλυκόζης
  • 120 γρ φιλέ αμυγδάλου
  • 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ κουβερτούρα, προαιρετικά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια- σιγανή φωτιά βάζω το βούτυρο, τη ζάχαρη και το σιρόπι γλυκόζης. Ανακατεύω να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη, να ενωθούν και βγάζω από τη φωτιά.
  2. Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίχνω το φιλέ αμυγδάλου, το αλεύρι ανακατεύω και προσθέτω το σιρόπι από το κατσαρολάκι. Αναμειγνύω γρήγορα να πάει παντού και απαλά για να μην σπάσει το φιλέ αμυγδάλου.
  3. Πάνω σε σχάρα έχω απλώσει τις χάρτινες θήκες και βάζω από μια -1 ΚΣ (λιγότερο από μια κουταλιά της σούπας) από το μείγμα (μπορώ να απλώσω το μείγμα με τον ίδιο τρόπο και πάνω σε λαδόκολλα, αλλά οι θήκες βοηθούν για να βγουν όμοιο μέγεθος και στρογγυλές οι φλωρεντίνες).
  4. Αφού τις γεμίσω όλες με τη ράχη του κουταλιού πιέζω την επιφάνεια τους να γίνει επίπεδη.
  5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στου 180*C για 8 – 12 λεπτά. Μόλις στο κάτω μέρος τους αρχίζουν να παίρνουν σκούρο χρώμα, τις βγάζω.
  6. Τις αφήνω να κρυώσουν και αφαιρώ τις χάρτινες θήκες.
  7. Τεμαχίζω την κουβερτούρα και την λιώνω είτε σε φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μεν-μαρί (σε κατσαρολάκι με 1 εκ νερό που βράζει μέτρια, βάζω από πάνω ένα πυρίμαχο μπολ με τη σοκολάτα).
  8. Μεταφέρω την λιωμένη σοκολάτα σε σκεύος με ύψος και βουτάω τη μισή φλωρεντίνα μέσα. Τινάζω να φύγει η περίσσεια κουβερτούρας και αφήνω πάνω σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα (για πιο γρήγορα μπορώ να τις βάζω για 10 λεπτά στο ψυγείο).
  9. Τις αποθηκεύω σε κλειστό δοχείο ή ατομικά την κάθε μια την τυλίγω με σελοφάν.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΙΣ!


Χιονισμένα ραγισμένα μπισκότα σοκολάτας

 

Χιονισμένα ραγισμένα μπισκότα σοκολάτας, τα απόλυτα σοκολατένια μπισκότα του χειμώνα, με γλυκές λευκές κορυφές που όταν τις δαγκώσεις λιώνουν απαλά και το ζουμερό μπισκότο αφήνει τη γεύση του να κυριεύσει στον ουρανίσκο.

Εντυπωσιακά για κέρασμα και ιδανικά για να συνοδεύσουμε τον καφέ ή το γάλα.

Δύσκολα μένεις μόνο στο ένα!
 


 

ΑΤΟΜΑ:
15 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
12 - 15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
2 - 4 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 45 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • 80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 25 γρ κακάο
  • 100 γρ κουβερτούρα λιωμένη, όχι ζεστή
  • 100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει.
  2. Προσθέτω την καστανή ζάχαρη ανακατεύοντας.
  3. Ρίχνω το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Σε ένα μπολ αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κακάο.
  5. Ρίχνω στο μίξερ την λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζω προσθέτοντας τα άλευρα.
  6. Σκεπάζω το μείγμα με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο από 2 – 4 ώρες.
  7. Καλύπτω το ταψί με λαδόκολλα και βάζω σε ένα πιάτο ή μπολ την ζάχαρη και σε ένα άλλο την άχνη.
  8. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο, και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνω μια κουταλιά. Την πλάθω στρογγυλή με τα χέρια μου και έπειτα την κυλάω πρώτα στην κρυσταλλική ζάχαρη και έπειτα στην άχνη, να καλυφθεί τελείως.
  9. Όμοια συνεχίζω με όλο το μείγμα και τα τοποθετώ στο ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ τους γιατί απλώνουν.
  10. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180*C για 12-15 λεπτά. Κλείνω το φούρνο, ανοίγω την πόρτα και τα αφήνω για 15 λεπτά να σταθούν μέσα στο φούρνο. Έπειτα τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.
  11. Φυλάσσονται σε κλειστό δοχείο.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!


Μπισκότο με σοκολάτα και Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι στο ταψί

 

Μπισκότο με σοκολάτα και Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι στο ταψί: μια γευστική εμπειρία που δεν θες να χάσεις! Πορτοκάλι και σοκολάτα ενωμένα σε ένα κολασμένο μπισκότο! Μην χάνεις χρόνο! Μοίρασε κουτάλια και ξεκινήστε!

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
12 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
25 – 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
45 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 30 γρ ζάχαρη
  • 140 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κγ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • 150 γρ Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
  • 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ αλεύρι, μαλακό
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • ½ κγ αλάτι
  • 90 γρ κουβερτούρα χοντροκομμένη

Για το γαρνίρισμα:

  • παγωτό
  • λιωμένη σοκολάτα
  • λιωμένο Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει.
  2. Ρίχνω τη ζάχαρη και συνεχίζω.
  3. Προσθέτω το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  5. Τα προσθέτω σταδιακά στο μείγμα του μίξερ, μέχρι να ενωθούν.
  6. Σε ένα βουτυρωμένο σκεύος (διαμέτρου 23 – 26 εκ) απλώνω τη μισή ποσότητα από το μείγμα.
  7. Ρίχνω τα μισά κομμάτια της κουβερτούρας και σκεπάζω με το υπόλοιπο μείγμα.
  8. Τοποθετώ από πάνω τα άλλα μισά κομμάτια σοκολάτας και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 25 - 30 λεπτά.
  9. Όταν οι άκρες πάρουν χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμο.
  10. Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω 2 – 3 λεπτά να κρυώσει.
  11. Σερβίρω με παγωτό στη μέση και γαρνίρω με λιωμένη σοκολάτα και Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι.
  12. Το μπισκότο είναι έτοιμο και μοιράζω κουτάλια!
  13. Τρώγεται από το σκεύος ή σερβίρεται σε μπολ.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με την εταιρία Αφοί Χαΐτογλου.


Ελικοειδή μπισκότα βανίλια – σοκολάτα

 

Ελικοειδή μπισκότα βανίλια – σοκολάτα, εντυπωσιακά για να τα κεράσουμε μαζί με τον καφέ αλλά και να συνοδεύσουν το γάλα των παιδιών.

Αφράτα και βουτυρένια μπορούμε να τα προσφέρουμε και σε δώρο, σίγουρα θα καταναλωθούν άμεσα.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
28 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
13 - 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
45 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 225 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κγ βανίλια
  • 350 γρ αλεύρι μαλακό
  • ½ κγ μπέικιν πάουντερ
  • 35 γρ κακάο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει. 
  2. Προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη.
  3. Ρίχνω το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ενσωματώνω σιγά σιγά στο μείγμα.
  5. Χωρίζω το μίγμα σε δυο ίσα μέρη.
  6. Στο ένα προσθέτω το κακάο, ζυμώνοντας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο σοκολατένιο χρώμα το μείγμα.
  7. Τυλίγω ξεχωριστά τις δυο ζύμες σε μεμβράνη και τις βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά (ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά).
  8. Κόβω λωρίδες από κάθε ζύμη την κυλάω να γίνει χοντρό κορδόνι και κόβω περίπου ίσα κομματάκια.
  9. Δημιουργώ μπαλίτσες με τα κομματάκια και από τις δύο ζύμες.
  10. Παίρνω 4 μπάλες από τη βανίλια και άλλες τόσες από τη σοκολάτα.
  11. Τα βάζω ένα παρά ένα δηλαδή βανίλα-σοκολ-βανίλια-σοκολ κλπ συνολικά 8 μπάλες.
  12. Πιέζω να κολλήσουν μεταξύ τους από έξω προς το κέντρο.
  13. Τις περιστρέφω στις παλάμες μου σαν να θέλω να δημιουργήσω μπάλα. για να ενωθούν και να πάρουν το ελικοειδές σχήμα με τα διαφορετικά χρώματα.
  14. Δεν τα περιστρέφω πολύ ώρα γιατί δεν θέλω να ενωθούν τα δύο χρώματα και στο τέλος να γίνει ένα καφέ ενιαίο χρώμα.
  15. Τα βάζω με απόσταση σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνω στις αντιστάσεις στους 180*C για 13 – 15 λεπτά.
  16. Τα βγάζω, αφήνω να κρυώσουν τελείως πριν τα αποθηκεύσω.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!


Γεμιστά μπισκότα
με πραλίνα

 

Συννεφιασμένα μπισκότα που σπάνε στο απαλό άγγιγμα του δοντιού κι από μέσα τους ελευθερώνεται η πλούσια, γεμάτη, ρευστή πραλίνα.

Ιδανικά για βουτήγματα στο πρωινό γάλα ή στον απογευματινό καφέ μας.

 

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
24 ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
40 ΛΕΠΤΑ 

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
13-15 ΛΕΠΤΑ 

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 240 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • πραλίνα φουντουκιού, για τη γέμιση

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πάνω σε λαδόκολλα σε επίπεδη επιφάνεια με τη βοήθεια δύο κουταλιών, φτιάχνω με ½ κγ καρύδια από πραλίνα και τα βάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  2. Στο μπολ του μίξερ χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να λιώσει.
  3. Ενσωματώνω το αυγό και προσθέτω το εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Ρίχνω το ελαιόλαδο και ανακατεύω.
  5. Αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα βάζω σταδιακά στο μείγμα.
  6. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και βάζω τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  7. Αφού περάσει η ώρα βγάζω το μπολ από το ψυγείο και παίρνω από τη ζύμη μια γεμάτη κουταλιά της σούπας.
  8. Στον λεμονοστίφτη έχω τοποθετήσει στην εσωτερική του πλευρά πλαστικό και βάζω εκεί τη ζύμη.
  9. Με τα δάχτυλα ανοίγω τη ζύμη να τον καλύψει περιμετρικά παίρνοντας και το οδοντοτό σχήμα του και στη μέση τοποθετώ ένα «καρύδι» παγωμένης πραλίνας.
  10. Με τη βοήθεια του πλαστικού κλείνω τη ζύμη και το τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
  11. Φροντίζω να αφήσω απόσταση μεταξύ τους γιατί όταν θα ψηθούν θα απλώσουν.
  12. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 13-15 λεπτά. Δεν παίρνουν χρώμα, μόλις δω ότι από κάτω αρχίζουν να χρυσαφίσουν είναι έτοιμα.
  13. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν για 10 λεπτά.
  14. Τα μεταφέρω σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.
  15. Τα αποθηκεύω σε καλά κλειστό δοχείο.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!

*  Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από την Cheflerintarifleri


Τα πασχαλινά κουλουράκια της Ναταλίας

 

Κάθε Πάσχα δεν γίνεται να μην φτιάξουμε μαζί με τη Ναταλία, τα κλασικά μας πασχαλινά κουλουράκια.

Μια συνήθεια που τείνει να κάνει μόνη της σιγά - σιγά, να απολαμβάνει τόσο την παρασκευή τους όσο και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα σχέδια ξεκινούν από την πατροπαράδοτη πλεξούδα και εκ-μοντερνίζονται σε λαγουδάκια και ότι άλλο βάλει το μυαλό της. Τα παιδιά άλλωστε έχουν μεγάλη φαντασία και μπορούν να δημιουργήσουν άπειρα σχήματα.
 


ΜΕΡΙΔΕΣ:
25 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 240 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

  • 160 γρ. ζάχαρη

  • 1 κρόκος αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου

  • 75 ml (5 κ. σ.) γάλα

  • 30 ml (2 κ. σ.) κονιάκ

  • ½ ΚΣ μπέικιν πάουντερ

  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό

  • 1 αυγό, για επάλειψη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει.

  2. Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει.

  3. Συνεχίζω ρίχνοντας τον κρόκο, το γάλα και το κονιάκ.

  4. Τέλος αφού αναμείξω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα βάζω σταδιακά στο μίξερ ανακατεύοντας με τον γάντζο μέχρι να γίνει μια αφράτη βουτυρένια ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχία του κάδου.

  5. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

  6. Παίρνω μπαλίτσες τις πλάθω σε κορδόνι, το διπλώνω στη μέση και περιστρέφω τα δύο του μέρη σχηματίζοντας πλεξούδα. Αφού γυρίσει τρείς φορές κόβω το υπόλοιπο και ενώνω τις άκρες.

  7. Τοποθετώ στο ταψί σε απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν όταν θα ψηθούν.

  8. Αναμιγνύω με ένα χτυπημένο αυγό λίγο νερό και αλείφω τα κουλουράκια από πάνω.

  9. Τα ψήνω στη μεσαία σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180*C για 25 λεπτά.

  10. Τα βγάζω, τα αφήνω να κρυώσουν και τα αποθηκεύω σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο για να μην πάρουν υγρασία.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!


Μπισκοτένιο ποτηράκι γεμάτο γάλα με
Γεμιστά Παπαδοπούλου

 

Τι κι αν έρχεται ο Άγιος Βασίλης που η πεθερά τον κερνάει σιροπιαστά κάθε χρόνο και ξέχασες που έχεις το ποτήρι για το γάλα του; Εμείς λέμε: Ειρήνη Υμίν και όλα καλά θα πάνε, η πεθερά θα συμβιβαστεί, ο μικρός θα χαρεί και το ποτήρι δεν το χρειάζεσαι! Θα τους μαγέψεις όλους με μπισκοτένια ποτηράκια γεμάτα γάλα.

Η παράδοση θέλει να αφήνουμε μπισκότα και γάλα στον κουρασμένο Άγ. Βασίλη για να μας φέρει καλά δώρα. Αυτή η συνταγή τα συνδυάζει και τα δύο. Όταν έρθει ο Αγ. Βασίλης την παραμονή της πρωτοχρονιάς θα του έχουμε αφήσει ένα ποτηράκι γεμάτο γάλα από μπισκότο, έτσι και θα ξεδιψάσει και θα χορτάσει κουρασμένος καθώς είναι από το μοίρασμα των δώρων.

Δες πως προλαβαίνουμε όλα τα απρόοπτα των γιορτών, φτιάχνοντας νόστιμες χριστουγεννιάτικες συνταγές, λέγοντας Ειρήνη Υμίν με Προϊόντα Παπαδοπούλου.

 


ΜΕΡΙΔΕΣ:
8

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
25 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
45 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 225 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 130 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 10 μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου
  • 100 γρ κουβερτούρα, λιωμένη
  • 250 ml γάλα
  • 4 μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου, κομμένα στα δύο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει.
  2. Προσθέτω την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Ρίχνω τον κρόκο και τη βανίλια ανακατεύοντας καλά.
  4. Αφού αναμίξω το αλεύρι με το αλάτι το συμπληρώνω σταδιακά, μέχρι να γίνει μια θρυμματισμένη ζύμη.
  5. Κόβω πέντε μπισκότα γεμιστά σε μικρά κομμάτια και τα ενσωματώνω στο μείγμα με μια μαρίζ.
  6. Προετοιμάζω τα καλούπια με λαδόκολλα και τα βουτυρώνω εσωτερικά.
  7. Παίρνω κουταλιές από το μείγμα και γεμίζω τον πάτο και τα τοιχία από τα καλούπια (ποτηράκια) σχηματίζοντας ένα ποτηράκι, αφαιρώντας ότι μείγμα περισσεύει.
  8. Μόλις τελειώσω όλα τα καλούπια τα βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  9. Έπειτα τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα.
  10. Βγαίνουν από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.
  11. Αφαιρώ τα καλούπια.
  12. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και καλύπτω με αυτή εσωτερικά τα ποτηράκια σε παχιά στρώση, στραγγίζοντας την περίσσεια. 
  13. Έπειτα κόβω 4 γεμιστά μπισκότα στη μέση και με τη λιωμένη σοκολάτα «κολλάω» στο πλάι κάθε ποτηριού από μισό μπισκότο δημιουργώντας το αυτί του.
  14. Μπαίνουν στο ψυγείο για 15 λεπτά να στεγνώσει η σοκολάτα.
  15. Τα βγάζω από το ψυγείο, τα γεμίζω γάλα και τα στολίζω δίπλα στο τζάκι για τον Άγιο Βασίλη.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!


Παξιμαδάκια
με αμύγδαλα και σταφίδες

 

Μπισκότα φρυγανισμένα γι αυτό τα λέμε παξιμαδάκια γλυκά γεμάτα αμύγδαλα και σταφίδες.

Τραγανά όταν τα δαγκώνουμε σπάνε στο δόντι τα ολόκληρα αμύγδαλα και οι μαστιχωτές σταφίδες συνοδεύουν τον καφέ ή το τσάι μας.

Οι αναλογίες τους είναι εύκολο να τις θυμόμαστε αφού το βάρος ολόκληρων (με το τσόφλι) των αυγών είναι ίδιες με το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες.

 

http://www.paxxi.gr/blog/biscotti-with-raisins-and-almonds

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
50 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
50 ΛΕΠΤΑ

 

 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά (124 γρ)
  • 124 γρ ζάχαρη
  • 124 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 124 γρ αμύγδαλα ωμά ολόκληρα με τη φλούδα
  • 124 γρ σταφίδες
  • ¼ κγ μπέικιν πάουντερ
  • 30 ml κονιάκ (προαιρετικά)
  • 1 ΚΣ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (πασπάλισμα σταφίδων)
  • 1 ΚΣ κονιάκ (σταφίδες)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χωρίζω τα αυγά τους κρόκους από τα ασπράδια.
  2. Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  3. Σε ένα μπολ αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180*C και στρώνω λαδόκολλα σε ταψί 20x20 εκ.
  5. Στο μπολ του μίξερ χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη, να λιώσει και να πάρει απαλό κίτρινο χρώμα. Προσθέτω το μίγμα του αλευριού και το κονιάκ.
  6. Αφού βρέξω τις σταφίδες με 1 ΚΣ κονιάκ, τις πασπαλίζω και με 1 ΚΣ αλεύρι και ανακατεύω.
  7. Ενσωματώνω απαλά τη μαρέγκα στο μείγμα με τη μαρίζ.
  8. Προσθέτω στο μίγμα του μίξερ τα αμύγδαλα και τις σταφίδες ενσωματώνοντας τα καλά να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο μίγμα.
  9. Ρίχνω το μίγμα στο ταψί και το απλώνω σε ίδιο πάχος περίπου 1 εκ.
  10. Ψήνω για 20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί όπως ένα κέικ (να είναι αφράτο και η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή).
  11. Τα βγάζω από το φούρνο τα αφήνω να κρυώσουν 5 λεπτά και μειώνω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160* C στον αέρα αυτή τη φορά.
  12. Κόβω το μίγμα σε κάθετες ράβδους πλάτους 1 εκ, τις γυρίζω στο πλάι (από την άψητη πλευρά) και τα κόβω ανά 4 – 5 εκ διαγώνια.
  13. Τα απλώνω σε μεγαλύτερο ταψί με την άψητη πλευρά προς τα πάνω και τα ψήνω για άλλα 10 – 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα.
  14. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω πάνω στο ταψί να κρυώσουν.
  15. Τα αποθηκεύω σε καλά κλειστό δοχείο.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!


Απίθανα μπισκότα με 3 είδη σοκολάτας

 

Αυτά τα μπισκότα δεν γίνεται να μην τα λατρέψεις κι εσύ και όλοι όσοι τα δοκιμάσουν. 

Είναι κυριολεκτικά το φουλ της σοκολάτας! Μαύρη, λευκή και γάλακτος συνωμοτούν όλες μαζί για να απογειώσουν αυτά τα απλά κατά άλλα μπισκότα.

Το μυστικό τους είναι το αλεύρι που τα βοηθάει στο να μείνουν στη μέση μαλακά και ο συνδυασμός μαζί με καστανή ζάχαρη για την ιδιαίτερη γλύκα τους.

Ταιριάζουν απόλυτα με το γάλα ή τον καφέ μας και δύσκολα τους αντιστέκεσαι όταν σε κοιτούν στα μάτια.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
85 ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
35 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
8 - 10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ: 
15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1  ΩΡΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 225 γρ βούτυρο, σε κομμάτια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 360 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1 κγ μαγειρική σόδα
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κγ αλάτι
  • 100 γρ σταγόνες κουβερτούρας
  • 100 γρ λευκή σοκολάτα, τεμαχισμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 100 γρ κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 150 γρ σοκολάτα γάλακτος, για επάλειψη*
  • 200 γρ φουντούκια, χοντροκομμένα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτω ένα ένα και τα δύο είδη ζάχαρης. Συνεχίζω με το αυγό, τους κρόκους και αρωματίζω με τη βανίλια συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  2. Κοσκινίζω σε ένα μπολ μαζί το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα ρίχνω σταδιακά στο μίξερ χαμηλώνοντας την ένταση.
  3. Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα σταματάω το μίξερ, βάζω μέσα τις σταγόνες κουβερτούρας, τη χοντροκομμένη λευκή σοκολάτα και κουβερτούρα, τα χοντροκομμένα φουντούκια και τα ενώνω με το μίγμα με τη μαρίζ.
  4. Φτιάχνω μπαλίτσες στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού, όσο κι ένα κγ και τις τοποθετώ σε λαδόκολλα στο ταψί αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση για να μην κολλήσουν.
  5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* C στις αντιστάσεις για 8 – 10 λεπτά. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα από κάτω (στον πάτο) τα βγάζω και επειδή είναι ακόμα μαλακά να αφήνω 5 λεπτά να κρυώσουν πάνω στο ταψί. Τα μεταφέρω με μια σπάτουλα σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.
  6. Τεμαχίζω την σοκολάτα γάλακτος, τη λιώνω είτε σε μπεν μαρί είτε στα μικροκύματα την βάζω σε ένα μπολ. Με ένα πινέλο αλείφω με αυτή την κάτω επιφάνεια των μπισκότων και τα τοποθετώ πάλι πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί. Τα βάζω έτσι στο ψυγείο για 15 λεπτά να σταθεί η σοκολάτα.
  7. Τα βγάζω και τα αποθηκεύω σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο.

 

ΤΙΠ:

  • Όταν σχηματίσω τις μπάλες με το μίγμα, μπορώ να τις βάλω σε επίπεδη επιφάνεια στην κατάψυξη για 1 – 2 ώρες να παγώσουν, τις μεταφέρω έπειτα σε σακούλα κατάψυξης και τις αποθηκεύω εκεί. Όταν θελήσω να τις ψήσω τις βάζω απευθείας από την κατάψυξη στο ταψί και στον φούρνο (θα χρειαστούν λίγα λεπτά παραπάνω στο ψήσιμο).
  • * Επίσης μια εναλλακτική αν δεν θέλω να αλείψω τα μπισκότα εξωτερικά με σοκολάτα (γιατί η αλήθεια είναι ότι γίνομαι λίγο χάλια) μπορώ να αντικαταστήσω την τεμαχισμένη κουβερτούρα που βάζω μέσα στα μπισκότα με τη γάλακτος (αντί να την βάλω εξωτερικά την βάζω μέσα).

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!