ΠΟΤΑ - ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Λεμονάδα κλασική

Κλασική λεμονάδα της γιαγιάς γεμάτη αναμνήσεις, που επανήλθε δυναμικά για να μας δροσίσει τα καλοκαίρια.

Το σπιτικό αναψυκτικό που γίνεται πανεύκολα και μπορούμε να έχουμε αποθηκευμένο όποτε το χρειαστούμε.

Ιδανικό για πάρτι ή άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις τους ζεστούς μήνες, για κέρασμα των καλεσμένων.


ΑΤΟΜΑ:

800 ml συμπυκνωμένος χυμός

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ ζάχαρη

  • 250 ml νερό

  • 500 ml (10 λεμόνια) χυμό λεμονιού

Αραίωση:

  • 1200 ml νερό ή ανθρακούχο

  • παγάκια

  • μέντα ή δυόσμο, για γαρνίρισμα

  • φέτες λεμονιού, για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 2-3 λεπτά με΄χρι να λιώσει η ζάχαρη.

  2. Το βγάζω από την εστία, προσθέτω το χυμό λεμονιού ανακατεύω καλά και το μεταφέρω σε γυάλινο μπουκάλι.

  3. Το αφήνω να κρυώσει τελείως πριν κλείσω με το καπάκι και αποθηκεύσω στο ψυγείο το συμπυκνωμένο χυμό. Κάθε φορά που θέλω να σερβίρω βάζω 1/3 του ποτηριού συμπυκνωμένου χυμού και την διπλάσια ποσότητα νερού, είτε απλό είτε ανθρακούχο. Συμπληρώνω με παγάκια και γαρνίρω με μέντα ή δυόσμο και φέτες λεμονιού.

  4. Αν θέλω να σερβίρω στο τραπέζι, τότε σε μια κανάτα κάνω όμοια την αραίωση 800 ml συμπυκνωμένου χυμού με 1200 ml νερό και γαρνίρω όμοια, ώστε να μπορούν άμεσα να σερβιριστούν όλοι.

ΤΙΠ:

• Αποθηκεύεται σε αποστειρωμένο μπουκάλι στο ψυγείο για 2 μήνες.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!


Green Smoothie

Green smoothie, το γρήγορο ρόφημα που μπορεί να γίνει μια υγιεινή καθημερινή συνήθεια.

Με βιταμίνες και φυτικές ίνες από τη μπανάνα, τα πράσινα λαχανικά και το τζίντζερ, δυναμωτικό από το ταχίνι και το γάλα.

Η γεύση του δεν θυμίζει τα λαχανικά που περιέχει, καθώς επηρεάζεται περισσότερο από τη γεύση της μπανάνας.


ΑΤΟΜΑ:

1 ΜΕΡΙΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ώριμη μπανάνα

  • 1 μέτριο αγγούρι, χωρίς σπόρια

  • 1 χούφτα σπανάκι, τα φύλλα

  • λίγο τζίντζερ

  • 1 ΚΣ ταχίνι ή βούτυρο ξηρών καρπών (φυστικοβούτυρο, βούτυρο αμυγδάλου κλπ)

  • 120 ml γάλα, κανονικό ή ξηρών καρπών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζω το αγγούρι και το κόβω κατά μήκος στη μέση. Με ένα κουταλάκι του γλυκού αφαιρώ τα σπόρια «σκάβοντας» το στη μέση και το κόβω σε κομμάτια.

  2. Στο μπλέντερ βάζω την μπανάνα σε κομμάτια, το αγγούρι, το σπανάκι, το τζίντζερ, το ταχίνι και το γάλα.

  3. Τα αλέθω καλά να γίνει το μείγμα ρευστό και ομογενές.

  4. Το σερβίρω στο ποτήρι και το καταναλώνω αμέσως.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Ρόφημα ζεστής σοκολάτας με γεύση μπισκότο

Μια γενναιόδωρη φλιτζάνα ζεστής σοκολάτας με γεύση μπισκότου μας αποζημιώνει ότι κι αν έχουμε περάσει όλη τη μέρα!

Μας γαληνεύει, μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία. Ποιος μπορεί άλλωστε ν’ αρνηθεί ένα ρόφημα σοκολάτας που τα μπαχαρικά της κανέλας, του τζίντζερ και του μοσχοκάρυδου αναδύονται απ’ αυτή;

Μικροί και μεγάλοι απλά παραδινόμαστε στη σαγηνευτική της γλύκα….

Με το σοκολατένιο ρόφημα Nesquik με Opti-Start, ενισχύσουμε τον οργανισμό μας με βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και τώρα με φυσικό άρωμα που θα βρούμε στις νέες συσκευασίες Nesquik , συμπληρώνει ιδανικά τα οφέλη του γάλακτος.


ΑΤΟΜΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΑΣΜΟΥ:

2 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

7 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 ml γάλα

  • 5 κγ σοκολατούχο ρόφημα στιγμής Nesquik με Opti-start

  • 1/4 κγ κανέλα

  • 1 φέτα φρέσκο τζίντζερ

  • 1/8 κγ μοσχοκάρυδο

  • 1 κγ κορνφλάουρ

  • αφρόγαλα, για γαρνίρισμα

  • κανέλα και μοσχοκάρυδο, για γαρνίρισμα

  • μπισκότο, κανονικό ή θρυμματισμένο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το γάλα, μέσα του διαλύω το κορνφλάουρ και προσθέτω το σοκολατούχο ρόφημα κακάο Nesquik μαζί με όλα τα μπαχαρικά. Ανακατεύω απαλά σε μέτρια-χαμηλή φωτιά και όταν το μείγμα βράσει το κατεβάζω από τη φωτιά.

  2. Σερβίρω αμέσως στις φλιτζάνες και γαρνίρω με αφρόγαλα, τριμμένη κανέλα και μοσχοκάρυδο.

  3. Προαιρετικά μπορώ να βάλω και λίγο τριμμένο μπισκότο ή ακόμα και ένα ολόκληρο από πάνω.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με το Nesquik


Κρύο τσάι μέντα

 

Κρύο κρητικό τσάι με μέντα, το τονωτικό ρόφημα που δεν χορταίνεις να απολαμβάνεις! Αρωματικό, δροσιστικό, με βότανα του βουνού, δοκίμασε το με παγάκια στο ποτήρι σου και λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας. 

Το αποθηκεύεις στο ψυγείο και είναι έτοιμο όταν το θελήσεις.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΑΣΜΟΥ:
2 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
1 ΩΡΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 1lt νερό
  • 3 ΚΣ καρτεράκι (κρητικό τσάι με δίκταμο, ματζουράνα, φλισκούνι, μαλοτήρα)
  • 1 χούφτα φρέσκα φύλλα μέντας
  • 3 ΚΣ μέλι
  • παγάκια, για σερβίρισμα
  • φύλλα μέντας, για γαρνίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε 1 λίτρο νερό βάζω το καρτεράκι και το φλισκούνι.
  2. Σκεπάζω και αφήνω για 10 λεπτά.
  3. Προσθέτω τα φρέσκα φύλλα μέντας, σκεπάζω ξανά για 5 λεπτά.
  4. Ρίχνω το μέλι, στραγγίζω το ρόφημα και το αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζω στο ψυγείο.
  5. Σερβίρω σε ποτήρι με παγάκια το κρύο τσάι και γαρνίρω με φρέσκα φύλλα μέντας.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Λιμοντσέλο: Πώς να φτιάξεις το Ιταλικό λικέρ λεμονιού

 

Σπιτικό λιμοτσέλο με μόνο 3 υλικά, το πανεύκολο λικέρ λεμονιού που συνοδεύοντας το με τριμμένο πάγο το καλοκαίρι γίνεται και απολαυστική γρανίτα.

Όσο πιο αρωματικά τα λεμονιά τόσο καλύτερο το λικέρ, αξίζει τον κόπο να βρούμε σπιτικά λεμόνια για να το φτιάξουμε.

Αποθηκεύεται για καιρό, γι αυτό μπορούμε να φτιάξουμε μεγάλη ποσότητα να έχουμε και το χειμώνα.

Ιδανικό για επιδόρπιο σε δείπνο, παίρνει όλες τις γεύσεις αφήνοντας τον ουρανίσκο δροσερό με τη γλυκιά γεύση του λεμονιού. 
 


 

ΑΤΟΜΑ:
700 ml

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΑΣΜΟΥ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 3 λεμονιών τη φλούδα, ακέρωτα 
  • 250 ml αλκοόλ (βότκα)
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 300 ml νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένω καλά τα λεμόνια και αφαιρώ τη φλούδα τους (όχι τη λευκή σάρκα που πικρίζει).
  2. Βάζω τις φλούδες σε γυάλινο βάζο μαζί με το αλκοόλ. Το φυλάσσω στο ντουλάπι για 1 εβδομάδα με 10 μέρες ανακινώντας το 1 – 2 φορές κάθε μέρα.
  3. Όταν περάσει αυτό το διάστημα, φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 5 λεπτά σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Κατεβάζω το κατσαρολάκι από την εστία και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.
  4. Στραγγίζω (με ένα σουρωτήρι) το μείγμα του αλκοόλ από το βάζο στο σιρόπι και αποθηκεύω το λιμοντσέλο σε γυάλινο μπουκάλι (σε ντουλάπι σκοτεινό).
  5. Το λικέρ είναι έτοιμο, όσο περνάνε οι μέρες τόσο καλύτερο γίνεται.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Γιορτινή Σουμάδα

 

Σουμάδα, το ποτό της χαράς και της γιορτής με το χαρακτηριστικό λευκό χρώμα, παγωμένο ή μη ανάλογα την εποχή.

Το προσφέρουμε σε γάμους και αρραβώνες, κιτρινωπό στο μπουκάλι που όταν το αραιώσουμε γίνεται λευκό. 
 


 

ΠΟΣΟΤΗΤΑ:
600 ml

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 500 ml νερό
  • 330 γρ ζάχαρη
  • 350 ml γάλα αμυγδάλου (δες ΕΔΩ πώς να το φτιάξεις)
  • ¼ κγ εσάνς πικραμύγδαλου


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Φτιάχνω το γάλα αμυγδάλου.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το νερό, τη ζάχαρη και το γάλα αμυγδάλου , ανακατεύω και αφήνω σε μέτρια ένταση να βράσουν.
  3. Αφαιρώ τον αφρό με ένα κουτάλι και συνεχίζω το βράσιμο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει το μείγμα την πυκνότητα σιροπιού.
  4. Τότε προσθέτω την εσάνς πικραμύγδαλου, ανακατεύω για τελευταία φορά και βγάζω από τη φωτιά.
  5. Βάζω το ρόφημα σε αποστειρωμένα μπουκάλια και τα αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν.
  6. Τα κλείνω με το καπάκι και τα αποθηκεύω στο ψυγείο.
  7. Σερβίρω με παγάκια κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου ανάλογα την εποχή, αραιώνοντας την με νερό και 1,5 εκ σουμάδα.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!


Δυναμωτικός χυμός καρότου

 

Κυριακάτικος υγιεινός χυμός καρότου, σήμερα που έχεις τον χρόνο φτιάξε τον και ενίσχυσε τον οργανισμό σου, βάλε τα λαχανικά στο καθημερινό σου διαιτολόγιο και θα δεις θαύματα!

Μην το αναβάλεις για αύριο, ξεκίνησε τώρα ένα πιο ελαφρύ τρόπο διατροφής, γεμάτο θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου και τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν. Πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας, να μην τον παραμελούμε κάτω από το βάρος των υποχρεώσεων και σήμερα ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε την αρχή.

Μαμάδες, στηρίγματα όλων των παιδιών μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο για αυτά, μόνο αν είμαστε κι εμείς καλά, υγιείς γεμάτες ενέργεια και αγάπη.
 


 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

4 – 5 μεγάλα καρότα
4 πορτοκάλια, το χυμό
4 φέτες ρίζας τζίντζερ
ανθρακούχο νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβω τα καρότα στον τρίφτη της ντομάτας, τα βάζω σε ένα σουρωτήρι με μπολ από κάτω, τα αλατίζω ελαφριά και τα αφήνω για 30 λεπτά να κατεβάσουν τα υγρά τους.
Όταν περάσει η ώρα με μια κουτάλα πιέζω δυνατά την ψίχα των καρότων να στραγγίξουν όλο το χυμό τους. Αν υπάρχει αποχυμωτής δεν χρειάζεται να κάνω αυτή τη διαδικασία, παίρνω απευθείας τον χυμό των καρότων.
Σε ένα μεγάλο μπολ ή κανάτα ρίχνω το χυμό των πορτοκαλιών, προσθέτω το χυμό των καρότων, τις φέτες του τζίντζερ και συμπληρώνω με ανθρακούχο νερό.
Ανακατεύω, προθέτω παγάκια στα ποτήρια και σερβίρω το χυμό.
 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟΝ!


Φρουτοποτό φράουλα & πορτοκάλι

 

Δροσιστικός, ανοιξιάτικος φρουτοποτό με φράουλες και πορτοκάλι με ένα τουίστ ανθρακούχου νερού.

Μπορεί εύκολα με την προσθήκη βότκας να μετατραπεί σε κοκτέιλ για να βράδια μας.

Ιδανικές οι ώριμες φράουλες, προς το τέλος της εποχής τους δίνουν ακόμα πιο γλυκό χυμό και λιώνουν εύκολα παίρνοντας μαζί τους τα αιθέρια έλαια της μέντας.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
4 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ φράουλες
  • 1 χούφτα φύλλα μέντας
  • 480 ml χυμό πορτοκαλιού, κρύο
  • χυμό 1  λεμονιού κρύο
  • 480 ml ανθρακούχο νερό κρύο
  • φράουλες κομμένες, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • φύλλα μέντας, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • 240 ml βότκα, προαιρετικά (για ενήλικες)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβω σε κομμάτια τις φράουλες και μαζί με τα φύλλα μέντας τα πολτοποιώ με ένα γουδί, να απελευθερώσει η τελευταία τα αρώματά της.
  2. Στραγγίζω το υγρό σε μια κανάτα.
  3. Προσθέτω το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού.
  4. Γεμίζω με ανθρακούχο νερό και αν πρόκειται για ενήλικες μπορώ να προσθέσω βότκα.
  5. Ανακατεύω καλά και γαρνίρω με έξτρα κομματάκια φράουλας και φύλλα μέντας.
  6. Σερβίρω στα ποτήρια πρώτα τα παγάκια, γεμίζω με το φρουτοποτό και γαρνίρω με λίγη μέντα.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από τη Half Baked Harvest


Green smoothie

 

Η θερμοκρασία ανεβαίνει κι εσύ θέλεις κάτι υγιεινό, να σε δροσίσει και να σου ανεβάσει τη διάθεση;

Αυτό το Green smoothie τα κάνει όλα! Ακολούθησε τα #3 tips μου και με βοηθό το miniblender της Bosch θα το απολαύσεις βελούδινο.

Με την νέα σειρά βίντεο δίνω tips για σίγουρη επιτυχία της συνταγής και αν τα κάνεις, θα δεις ότι είναι παιχνιδάκι.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ΑΤΟΜΟ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
3 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φύλλα μαρουλιού
  • ½ αγγούρι
  • ½ πράσινο μήλο
  • χυμό 1 πορτοκαλιού
  • χυμό ½ λεμονιού
  • μέντα
  • τζίντζερ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το χυμό του πορτοκαλιού στις παγοθήκες να γίνει παγάκια.
  2. Στο mini-blender ρίχνουμε πρώτα τα παγάκια με το χυμό πορτοκαλιού.
  3. Έπειτα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά δηλαδή το μαρούλι, το αγγούρι και το μήλο.
  4. Συνεχίζουμε με τη μέντα και το τζίντζερ.
  5. Τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε και χτυπάμε.
  6. Σερβίρουμε αμέσως με καλαμάκι.


TIPS:


• Το χυμό πορτοκαλιού σε παγάκια
• Πρώτα βάζω τα φρούτα και τα λαχανικά
• Στο τέλος προσθέτω τα υγρά
 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Bosch Home


Smoothie φράουλας:
τώρα είναι η στιγμή του!

 

Γρήγορο, εύκολο, δροσιστικό smoothie φράουλας.

Τώρα που οι φράουλες διανύουν την πιο γλυκιά τους περίοδο και η θερμοκρασία μας επιβάλει πιο παγωμένα ροφήματα είναι η κατάλληλη στιγμή να απολαύσουμε αυτό το φρουτώδες smoothie.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
2 ΜΕΤΡΙΑ ΠΟΤΗΡΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ 

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ 
 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ φράουλες
  • 120 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 1 μπανάνα
  • 3-5 παγάκια
  • 120 γρ στραγγιστό γιαούρτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάω.
  2. Ανάλογα την πυκνότητα που θέλω να έχει το smoothie μπορώ να προσθέσω και παραπάνω παγάκια.
  3. Σερβίρω αμέσως.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Ζεστό νερό
με διάφορες γεύσεις

 

Το πρωί πριν πιούμε κάτι, μπορούμε να φτιάξουμε ζεστό νερό με διάφορες γεύσεις να αποτοξινώσουμε και να τονώσουμε τον οργανισμό μας.

Διαφορετικές γεύσεις που μπορούμε να εναλλάσσουμε ή να διαλέξουμε την αγαπημένη μας που θα να δοκιμάζουμε κάθε πρωί.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ΑΤΟΜΟ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
2 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
5 – 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
12 ΛΕΠΤΑ

 

 

ΥΛΙΚΑ

Με κουρκουμά:

  • 250 ml βραστό νερό
  • ½ χυμό λεμονιού
  • ¼ κγ κουρκουμά
  • 1 στικ κανέλας
  • ¼ κγ τζίντζερ σκόνη
  • φέτες λεμονιού, για γαρνίρισμα

Με πορτοκάλι:

  • 250 ml βραστό νερό
  • ½ χυμό πορτοκαλιού
  • ½ χυμό λεμονιού
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο

Με μέντα:

  • 250 ml βραστό νερό
  • 1 ΚΣ φύλλα μέντας
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • φέτες λεμονιού, για γαρνίρισμα

Με κρόκο Κοζάνης:

  • 250 ml βραστό νερό
  • ¼ κγ κρόκο Κοζάνης

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τα όλα τα αφεψήματα βάζω σε μια φλιτζάνα ή σε ένα μπουκάλι το βραστό νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζω για 5 – 10 λεπτά και τα καταναλώνω.

ΤΙΠΣ:

Το αφέψημα με κουρκουμά:

  • Αντιοξειδωτική δράση
  • Βιταμίνη C
  • Τονωτική δράση
  • Βοηθά στη διάλυση πέτρας στα νεφρά

Το αφέψημα με πορτοκάλι:

  • Αντιφλεγμονώδη δράση
  • Βιταμίνη C
  • Αντιοξειδωτική δράση
  • Μαγνήσιο: υγεία των οστών
  • Φολικό οξύ: βοηθά το αγγειακό σύστημα

Το ρόφημα με μέντα:

  • Τονωτική δράση
  • Αντιβακτηριδιακή δράση
  • Βιταμίνη C
  • Αντιοξειδωτική δράση

Το ρόφημα με τον κρόκο Κοζάνης:

  • Αντιοξειδωτικές ιδιότητες
  • Ενισχύει τη μνήμη
  • Ασπίδα καρδιαγγειακού
  • Βοηθά την πέψη
  • Βοηθά το αναπνευστικό
  • Τονώνει
  • Πνευματική διαύγεια 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!


Ρακόμελο: Το Κρητικό σφηνάκι που έγινε μόδα

 

Το ρακόμελο είναι το γλυκό σφηνάκι που ανάβει τα αίματα και έγινε πλέον γνωστό σε όλη την Ελλάδα!

Από τα πιο διαδεδομένα μετά τη ρακή πίνεται τόσο καλοκαίρι όσο και το χειμώνα ζεστό μόλις φτιαχτεί.

Η αρωματική γεύση του μας παρασύρει να πιούμε περισσότερο και γι αυτό θέλει προσοχή.

Αν δεν το έχεις δοκιμάσει, οφείλεις να το κάνεις, αλλά ένα αρκεί, δεν χρειάζεται δεύτερο. 

Η καλή παρέα είναι προϋπόθεση και αφορμή για να το πιούμε.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
250 ML

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

 

 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 ml ρακή
  • 2 ΚΣ μέλι
  • 2 στικ κανέλας
  • 4 γαρύφαλλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα πάντα αρκετά μεγαλύτερη από την ποσότητα που θέλω να φτιάξω(για να μην πάρει φωτιά) και σε μέτρια φωτιά ρίχνω τη ρακί.
  2. Προσθέτω το μέλι, τα στικ της κανέλας και τα γαρύφαλλα.
  3. Τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά.
  4. Βγάζω από τη φωτιά, με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρώ τις κανέλες, τα γαρύφαλλα και το βάζω στην καράφα της ρακής.
  5. Σερβίρεται τόσο ζεστό όσο και κρύο.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Ζεστή λευκή σοκολάτα
με ρόδι

 

Το κρύο του χειμώνα με μια ζεστή σοκολάτα γίνεται πιο μαλακό.

Το ρόδι στη λευκή σοκολάτα δίνει το χυμό του και το υπέροχο χρώμα του δίνοντας της ένα τόνο ροζ στο χιονισμένο χρώμα της.

Απολαμβάνοντας ένα τέτοιο ρόφημα στη ζεστή θαλπωρή, χαλαροί, μας δυναμώνει για να αντέξουμε τις κρύες μέρες.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
2 ATOMA

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μεγάλο ρόδι
  • 1 ΚΣ ζάχαρη
  • 480 ml γάλα
  • 160 ml κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • ¼ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • σαντιγύ, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • σπασμένο γλειφιτζούρι, , για γαρνίρισμα (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζω τα σποράκια ενός ροδιού μαζί με τη ζάχαρη.
  2. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και μαλακώσουν τα σπόρια, τα βγάζω από τη φωτιά και τα πολτοποιώ στο μούλτι.
  3. Περνάω το μείγμα από το σουρωτήρι κρατώντας το χυμό τους.
  4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς απαλά.
  5. Πριν βράσει το κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφήνω ένα λεπτό να ζεσταθεί κι έπειτα ανακατεύω να λιώσει και να ενωθεί με το μείγμα.
  6. Προσθέτω το χυμό του ροδιού και το εκχύλισμα βανίλιας.
  7. Σερβίρω αμέσως γαρνίροντας με σαντιγύ και σπασμένο γλειφιτζούρι.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!


Ζεστή σοκολάτα με άρωμα πορτοκάλι

 

Ζεστή σοκολάτα με άρωμα πορτοκάλι για να μας ζεστάνει και να μας γλυκάνει τώρα που ο καιρός κρύωσε, μαζί με τα παιδιά μας που θα το λατρέψουν!

Η σοκολάτα και το πορτοκάλι είναι πολύ καλοί φίλοι και το στιγμιαίο ρόφημα κακάο της Nesquik Opti-start συμπληρώνει ιδανικά τα οφέλη του γάλακτος.

 

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
2 ATOMA

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

 

 

ΥΛΙΚΑ

  • 480 ml γάλα
  • 4 ΚΣ στιγμιαίο ρόφημα κακάο Νesquik με Opti-Start
  • 30 ml (1/2) χυμό πορτοκαλιού
  • 3 – 4 φλούδες πορτοκαλιού
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 πρέζα τζίντζερ σκόνη
  • 2 ΚΣ λάδι καρύδας (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα μαζί με τις φλούδες πορτοκαλιού, το στικ κανέλας και το τζίνζερ. Μόλις ζεσταθεί το γάλα προσθέτω το στιγμιαίο ρόφημα κακάο Νesquik με Opti-Start και το λάδι καρύδας.
  2. Αφήνω και πριν βράσει το κατεβάζω.
  3. Σερβίρω αμέσως και γαρνίρω με μια φέτα πορτοκαλιού και ένα στικ κανέλας.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!


Σοκολατένιο smoothie με καραμελωμένα μήλα

 

Ένα πλούσιο φθινοπωρινό smoothie γεμάτο με τ’ αρώματα του καραμελωμένου μήλου, του στιγμιαίου ροφήματος κακάο Nesquik με Opti-start και της κανέλας.

Τα μήλα και οι μπανάνες έχουν μεγάλη θρεπτική αξία, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικές ουσίες. Το στιγμιαίο ρόφημα κακάο Nesquik με Opti-start περιέχει βιταμίνες D και C, σίδηρο, ψευδάργυρο τα οποία συμπληρώνουν τα οφέλη του γάλακτος και παρέχουν το σωστό ξεκίνημα για τη μέρα των παιδιών μας.

Όπως καταλαβαίνεται είναι ένα πολύ δυναμωτικό smoothie που μας δίνει ενέργεια και μας κρατάει χορτάτους για ώρα.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ΑΤΟΜΟ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μήλο
  • 1 κγ λάδι καρύδας
  • 1 μπανάνα
  • 75 γρ (1/2 κούπα) κάσιους, μουλιασμένα στο νερό για 4 ώρες
  • 150 ml γάλα
  • 2 κγ στιγμιαίο ρόφημα κακάο Nesquik με Opti-Start
  • 1 πρέζα κανέλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβω το μήλο σε φέτες.
  2. Βάζω το λάδι καρύδας να λιώσει στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω το μήλο και περιμένω να μαλακώσει και καραμελώσει ελαφρά (να μη μαυρίσει). Γυρίζω τις φέτες κι από την άλλη πλευρά όμοια. Μόλις ετοιμαστούν βγάζω το τηγάνι από τη φωτιά.
  3. Κόβω μια μπανάνα σε φέτες.
  4. Ρίχνω στο μούλτι το μισό καραμελωμένο μήλο, τη μισή μπανάνα, τα μουλιασμένα κάσιους, το γάλα, 2 κγ στιγμιαίο ρόφημα κακάο Nesquik με Opti-Start και μια πρέζα κανέλα. Τα χτυπάω δυνατά για 1 – 2 λεπτά μέχρι να γίνει μια ομογενής κρέμα.
  5. Σερβίρω στο μπολ και γαρνίρω με το υπόλοιπο καραμελωμένο μήλο, την μπανάνα και πασπαλίζω με λίγο στιγμιαίο ρόφημα κακάο Nesquik με Opti-Start.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Φτιάξε κι εσύ
Pumpkin Spice Latte

 

Ο τέλειος καφές γι αυτή την περίοδο γεμάτος αρώματα της γλυκιάς κολοκύθας, της κανέλας και του μοσχοκάρυδου, που σίγουρα θα έχεις δει να προσφέρουν πολλά καφέ.

Μπορούμε όμως να τον φτιάξουμε και μόνοι μας χωρίς να έχει να ζηλέψει τίποτα από τον έτοιμο και να μας συνοδεύσει χαλαρά στον καναπέ μας.

 

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ΑΤΟΜO

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΑΣΜΟΥ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 70 – 100 γρ κολοκύθα, τριμμένη

  • 200 ml γάλα

  • 1 στικ κανέλας

  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο

  • 50 ml εσπρέσο (ή άλλο δυνατό καφέ)

  • ζάχαρη  (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τρίβω την κολοκύθα και την βάζω σε ένα κατσαρολάκι.

  2. Προσθέτω το γάλα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και τα βάζω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας απαλά.

  3. Κατεβάζω από την φωτιά λίγο πριν βράσει τι γάλα και το ρίχνω σε μια καφετιέρα φίλτρου.

  4. Ανακινώ δυνατά το έμβολο μέχρι να δημιουργηθεί αφρός στην επιφάνεια και να γίνει ένα σφιχτό αφρόγαλα.

  5. Ρίχνω στη φλιτζάνα ένα σφηνάκι εσπρέσο,  όση ζάχαρη θέλω (1 – 2 κγ είναι μια χαρά) και από πάνω το αφρόγαλα.

  6. Πασπαλίζω με λίγη τριμμένη κανέλα.

 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟΝ!


Πως φτιάχνω γάλα αμυγδάλου

 

Το γάλα αμυγδάλου το μάθαμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ως εναλλακτικό γάλα για τη νηστεία ή για εκείνους που δεν καταναλώνουν ζωικά προϊόντα.

Μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα και μόνοι στο σπίτι μας!

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
800 ml

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ANAMONHΣ:
8 – 12 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 160 γρ ωμά αμύγδαλα
  • 1270 ml νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουλιάζω τα αμύγδαλα σε 500 ml νερό για 8 – 12 ώρες.
  2. Στραγγίζω τα αμύγδαλα και τα χτυπάω στο μπλέντερ μαζί με 500 ml νερό για 2 λεπτά.
  3. Συμπληρώνω με άλλα 270 ml νερό και τα αλέθω καλά για 1 ακόμη λεπτό.
  4. Βάζω σε ένα σουρωτήρι γάζα (6 – 8 φύλλα) και περνάω το μίγμα.
  5. Όση ποσότητα μείνει στη γάζα τη στραγγίζω καλά με τα χέρια μου σφίγγοντας την και πετάω τα υπολείμματα.
  6. Το γάλα είναι έτοιμο, το αποθηκεύω σε γυάλινο κλεισμένο δοχείο στο ψυγείο για 3 – 4 μέρες.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

  • Εμπνευσμένη από Food52

Πως φτιάχνω μοναδική Σαγκρία ροδάκινο

 

Sangria hacks! Απόλαυση

Δροσερό, φρουτώδες ποτό με γεύση ροδάκινο από την Ισπανία. 

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ΜΠΟΥΚΑΛΙ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5  ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
15  ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 ροδάκινα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 60 ml μέλι
  • χυμό ¼ λεμονιού
  • ½ μήλο κομμένο σε καρέ (κυβάκια)
  • 3 - 4 κλωνάρια μέντας
  • 50 ml μπράντι
  • ένα μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί
  • παγάκια, για το σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω τις φέτες του ροδάκινου μαζί με 100 ml νερό και 60 ml μέλι. Τα αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά και να μαλακώσουν τα ροδάκινα.
  2. Στύβω το χυμό ¼ λεμονιού αφήνω ένα λεπτό ακόμα στη φωτιά και το κατεβάζω.
  3. Πολτοποιώ τα ροδάκινα( με το χέρι ή στο μούλτι  )και στραγγίζω κρατώντας το σιρόπι.
  4. Σε μια μεγάλη κανάτα βάζω μισό μήλο σε κυβάκια, 3 – 4 κλωνάρια μέντας, 50 ml μπράντι, ένα ροδάκινο κομμένο σε φέτες, το σιρόπι και ανακατεύω με τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλας.
  5. Προσθέτω ένα μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί και τοποθετώ την κανάτα στο ψυγείο( κλείνω από πάνω )για τουλάχιστο δυο ώρες.
  6. Για να σερβίρω γεμίζω τα ποτήρια μέχρι τη μέση με παγάκια, ρίχνω το ποτό μαζί με κομματάκια φρούτων και γαρνίρω με ένα κλωναράκι μέντας από πάνω.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Πως φτιάχνω Aperol Spritz

 

Μέρα για το πιο δροσιστικό κοκτέιλ του καλοκαιριού.

Ελαφρύ σε αλκοόλ απεριτίφ από τη βόρειο ανατολική Ιταλία που έχει επανέλθει δυναμικά στη μόδα. Και πανεύκολο!

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ΑΤΟΜΟ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5  ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
5  ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα παγάκια
  • 1 σφηνάκι (50ml) Aperol ή Campari ή Cynar
  • 1 1/2 σφηνάκι (75ml) Prosecco ή αφρώδες κρασί λευκό
  • λίγη σόδα
  • 1 φέτα πορτοκάλι, για γαρνίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Γεμίζω με παγάκια ένα μεγάλο ποτήρι του κρασιού.
  2. Προσθέτω 1 σφηνάκι Aperol μαζί με 1 1/2 σφηνάκι Prosecco και συμπληρώνω με σόδα.
  3. Σερβίρω αμέσως και γαρνίρω με μια φέτα πορτοκάλι

 

ΤΙΠΣ:

  • To spritz μπορεί να φτιαχτεί με οποιοδήποτε ιταλικό bitters όπως Campari η Cynar αντί για Aperol. Για πιο δυνατό σε αλκοόλ πρόσθεσε 25ml μισό σφηνάκι Gin.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Υγιεινό Milk Shake

 

Λατρεύω τα Milk shakes σε κάθε μορφή!
Ακόμα καλύτερα αν έχουν και λιγότερη ζάχαρη...

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
2 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10  ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10  ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι  γάλα
  • 1 μπανάνα, καθαρισμένη
  • 100 γρ. κατεψυγμένα φρούτα του δάσους ή ότι άλλα προτιμάς
  • 2 κ. σ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • 1 κ. σ. βρώμη (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζω στο μπλέντερ το γάλα την μπανάνα κομμένη σε ροδέλες, τα φρούτα, το γιαούρτι, προαιρετικά τις νιφάδες βρώμης και τα αλέθω.
  2. Σερβίρω αμέσως.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!