BOSCH

Ρολό κατσικάκι γεμιστό με μυρωδικά και τυρί

 

Γιορτινό κατσικάκι γεμιστό με μυρωδικά και τυρί, η εναλλακτική πρόταση για το φετινό τραπέζι σου. Κομμένο σε φέτες είναι εντυπωσιακό και εύκολο στο σερβίρισμα, ενώ κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα μαζί με το μαλακό τυρί και τα μυρωδικά. Ακολούθησε τα 5 tips μου και άσε τον δυνατό φούρνο της Bosch να κάνει τέλεια τη δουλειά του!

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
12 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
2 ΩΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
2 ΩΡΕΣ & 30 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά κατσικίσια μπούτια περίπου, ανοιγμένα για ρολό
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • χυμός 2 λεμονιών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 ml κρασί ροζέ

Για τη γέμιση:

  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 350 γρ. σπανάκι
  • 300 γρ. γραβιέρα μαλακή
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα κρεμμυδάκια, το μάραθο, το σπανάκι και τον άνηθο μέχρι να μαραθούν, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
  2. Στη συνέχεια, προετοιμάζω το κρέας. Αφού το ανοίξω, ραντίζω με αλάτι, πιπέρι, τα χορταρικά και τέλος βάζω το τυρί σε κομμάτια.
  3. Κατόπιν, το τυλίγω σε ρολό και το δένω σφιχτά με βαμβακερό σπάγκο. 
  4. Το τοποθετώ στο ταψί, το πασπαλίζω εξωτερικά με αλάτι και πιπέρι και το ραντίζω με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, κρασί και νερό.
  5. Το τοποθετώ σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνω 1.5 – 2 ώρες, ενώ η λειτουργία 4D θερμού αέρα, σου προσφέρει ομοιόμορφο και τέλειο ψήσιμο σε κάθε επίπεδο. 
  6. Βγάζω το κατσικάκι από τον φούρνο και το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο για 15 – 20 λεπτά.
  7. Τέλος, το σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι.

TIPS:

• Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν
• Δένουμε σφιχτά το ρολό για να μην ανοίξει
• Χρησιμοποιούμε βαμβακερό σπάγκο
• Ψήνουμε στην αρχή σε δυνατή θερμοκρασία και έπειτα χαμηλώνουμε
• Βγάζουμε από τον φούρνο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 15 – 20 λεπτά

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Bosch Home


Υγρό κέικ σοκολάτας

 

Υγρό κέικ σοκολάτας, το εύκολο και λαχταριστό χριστουγεννιάτικο γλυκό που πρέπει να φτιάξεις φέτος!

Δες τα 4 tips μου και με τον φούρνο της Bosch, το ψήσιμο θα γίνει όπως ακριβώς πρέπει και η επιτυχία είναι σίγουρη! 

 


 

ΑΤΟΜΑ:
12 – 16 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
50 – 60 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 30 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 150 ml γάλα
  • 80 γρ. κακάο
  • 150 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 245 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 180 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανιλίνες ή 1 ΚΣ εκχύλισμα βανίλιας

Για την γκανάζ:

  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 1 ΚΣ  σιρόπι καλαμποκιού
  • 1 ΚΣ  βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα. Μόλις ζεσταθεί, το αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το κακάο και την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  2. Στη συνέχεια, χτυπάω με το ραβδομπλέντερ να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
  3. Σε ένα μπολ αναμιγνύω το αλεύρι, με το αλάτι και τη σόδα.
  4. Στον κάδο της κουζινομηχανής χτυπάω το βούτυρο να αφρατέψει.
  5. Μετά προσθέτω τη ζάχαρη, τα αυγά ένα, ένα και τη βανίλια στο τέλος.
  6. Συνεχίζω με το αλεύρι εναλλάξ με το σοκολατένιο γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας πάντα με το αλεύρι.
  7. Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ρίχνω το μείγμα.
  8. Ψήνω στους 180 °C για 50 - 60 λεπτά.
  9. Για την γκανάζ αναμιγνύω τη ζεστή κρέμα γάλακτος με τη κουβερτούρα, το σιρόπι και το βούτυρο.
  10. Όταν κρυώσει το κέικ το «λούζω» από πάνω με την γκανάζ, το αφήνω 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί και σερβίρω.


TIPS:


• Σπάμε τα αυγά ξεχωριστά
• Τα προσθέτουμε ένα, ένα στο μείγμα
• Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα
• Η γκανάζ με το σιρόπι και το βούτυρο θα διατηρήσει τη γυαλάδα της

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Bosch Home


Σουφλέ λαχανικών με μπέικον

 

Αφράτο, θεϊκό, γαλλικό σουφλέ λαχανικών, με τραγανό μπέικον που σου «γαργαλάει» τη μύτη και τις αισθήσεις. Δες πώς θα το πετύχεις πανεύκολα με 5 tips από εμένα και φυσικά τις εστίες Bosch

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
3 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
40 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κολοκυθάκια
  • 3 φέτες μπέικον
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 125 ml γάλα ζεστό
  • 2 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 50 γρ. γκούντα τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό βάζω τα κολοκυθάκια να βράσουν για 20 λεπτά. Τα βγάζω και τα πολτοποιώ στον πολυκόφτη.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρω το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό για 2 λεπτά περίπου.
  3. Στην κουζινομηχανή χτυπάω τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
  4. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά λιώνω το βούτυρο. Προσθέτω το αλεύρι και το καβουρδίζω για ένα λεπτό. Ρίχνω σταδιακά το ζεστό γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσει πυκνότητα το μείγμα.
  5. Βγάζω από τη φωτιά και συμπληρώνω με τους κρόκους, το τυρί, τα κολοκυθάκια και το πιπέρι.
  6. Ενώνω το μείγμα με τη μαρέγκα μαλακά και σε δόσεις με μια σπάτουλα μαρίζ.
  7. Τέλος, γαρνίρω με κομματάκια μπέικον.
  8. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 λεπτά σε ατομικά πυρέξ.
  9. Όταν τα βγάλω από τον φούρνο, πρέπει η επιφάνειά τους να ταλαντεύεται και σερβίρω αμέσως.


TIPS:

• Στη σάλτσα «ρου», καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά το αλεύρι
• Ρίχνουμε απαλά το ζεστό γάλα
• Διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια ένα, ένα
• Προσθέτουμε τη μαρέγκα σε δόσεις
 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Bosch Home


Κοτόπουλο τηγανιτό σε μαρινάδα με ξινόγαλα

 

Τηγανιτά μπουτάκια κοτόπουλου, με τραγανή κρούστα μαριναρισμένα σε ξινόγαλα.

Ακολούθησε τα #3 tips μου και με βοηθό την Bosch ετοίμασε το πιο λαχταριστό και εύκολο comfot food. 

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
6 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
8 ΩΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
1 ΩΡΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 30 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 6 τμχ πόδια και φτερούγες κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • καπνιστή πάπρικα
  • σκόνη σκόρδου
  • πιπέρι cayanne
  • 500 ml ξινόγαλα
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λάδι, για τηγάνισμα

 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ραντίζω με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, cayenne, σκόρδο και τα ανακατεύω καλά.
  2. Ρίχνω το ξινόγαλα, ανακατεύω το κοτόπουλο, σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  3. Όταν περάσει η ώρα, βγάζω το κοτόπουλο και το στραγγίζω για 5 λεπτά πάνω σε σχάρα να φύγει η περίσσεια από το ξινόγαλα.
  4. Βάζω το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί. Τσεκάρω την θερμοκρασία του λαδιού με λίγο αλεύρι, αν το βγάζει στην επιφάνεια είναι έτοιμο.
  5. Σε μια πιατέλα ρίχνω το αλεύρι με αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, πάπρικα και κυλάω τα κομμάτια του κρέατος μέσα να καλυφθούν με το μείγμα.
  6. Τα τινάζω καλά και τα ρίχνω ένα ένα στο τηγάνι.
  7. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι δυνατή αλλά όχι καυτή.
  8. Τα αφήνω για περίπου 15-20 λεπτά, τα βγάζω πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

TIPS:

•     Μαρινάρουμε σε ξινόγαλα για να μείνει μαλακό
•     Στραγγίζουμε τα κομμάτια σε σχάρα 
•     Τσεκάρουμε τη θερμοκρασία του λαδιού με λίγο αλεύρι
 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Bosch Home


Βούτυρο αμυγδάλου

 

Φτιάξε μόνος σου εύκολα και γρήγορα σπιτικό βούτυρο αμυγδάλου που μοσχοβολάει.

Δώσε προσοχή σε #3 tips και με βοηθό το δυνατό κόφτη της κουζινομηχανής Bosch θα έχεις βελούδινη υφή και δεν θα ξανααγοράσεις ποτέ πια έτοιμο.

 


 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ αμύγδαλα ωμά, ανάλατα
  • ½ κγ αλάτι
  • 1 κγ λάδι καρύδας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καβουρδίζω τα αμύγδαλα στο τηγάνι στις εστίες με τη λειτουργία perfect fry.
  2. Βάζω τα αμύγδαλα με το αλάτι στον κόφτη της κουζινομηχανής και ξεκινάω να τα αλέθω σταδιακά.
  3. Συνεχίζω τη διαδικασία για περίπου 15-20 λεπτά.
  4. Ανά διαστήματα σταματάω το μηχάνημα και αποκολλάω από τα τοιχία το μείγμα.
  5. Στην αρχή το μείγμα θα μοιάζει σαν αλεύρι αμυγδάλου όμως στην συνέχεια οι ξηροί καρποί θα απελευθερώσουν τα έλαια τους και θα δημιουργήσουν μια μάζα που θα οδηγήσει στο τέλος σε κρεμώδη μορφή.
  6. Για έξτρα υφή προς το τέλος προσθέτω το λάδι καρύδας και χτυπάω ακόμη μια φορά.
  7. Το αποθηκεύω σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο και κρατάει ως ένα μήνα.

TIPS:

• Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα

• Αλέθουμε σταδιακά

• Αποκολλάμε το μείγμα από τα τοιχία
 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Bosch Home


Εggs Benedict με σολομό και σως Hollandaise

 

Αυτό το brunch θα το ζηλέψουν όλοι: eggs benedict με σολομό και σως hollandaise και το ταξίδι στην απόλαυση δεν θα θέλεις να τελειώσει! Δες τα #4 tips και με τις συσκευές Bosch στο πλευρό σου η επιτυχία είναι εγγυημένη.

Γιατί τώρα που ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο μουντός χρειάζεσαι ένα δυνατό ξεκίνημα της μέρας με λαχταριστές γεύσεις που μπορείς να απολαύσεις ακόμα και στο σπίτι.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
4 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ βούτυρο
  • 3 κρόκοι αυγών
  • χυμό ½ λεμονιού
  • 1 ΚΣ νερό
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 4 αυγά
  • 4 φέτες χωριάτικο πολύσπορο ψωμί
  • ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα καπνιστού σολομού
  • σχοινόπρασο

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για την σως Hollandese βάζω το βούτυρο να λιώσει σε ένα κατσαρολάκι. Αφαιρώ το γάλα από το βούτυρο και φτιάχνω το βούτυρο κλαριφιέ.
  2. Σε μπεν-μαρί (κατσαρόλα με 2 εκ νερό που βράζει σε χαμηλή θερμοκρασία και μπολ από πάνω) βάζω 3 κρόκους αυγών μαζί με το χυμό ½ λεμονιού και 1 ΚΣ νερό, αλάτι και πιπέρι χτυπώντας δυνατά με το ραβδομπλέντερ για ½ λεπτό.
  3. Προσθέτω το βούτυρο κλαριφιέ σε μορφή κλωστής (λίγο-λίγο) συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει μια κρεμώδης, βελούδινη σάλτσα.
  4. Τη διατηρώ ζεστή μέσα στο θερμαινόμενο συρτάρι μέχρι να φτιάξω τα αυγά.
  5. Βάζω μέσα σε μπολάκι μεμβράνη και την αλείφω με ελαιόλαδο.
  6. Σπάω το αυγό μέσα και την κλείνω σε πουγκί.
  7. Βάζω σε βραστό νερό στην κατσαρόλα για 4 λεπτά.
  8. Βγάζω και κόβω την μεμβράνη.
  9. Κόβω την μπρουσκέτα, την φρυγανίζω και την αλείφω με ελαιόλαδο.
  10. Τοποθετώ πάνω της το φιλέτο καπνιστού σολομού κι από πάνω το αυγό με τη σως hollandaise και γαρνίρω με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
     

TIPS:


•        Προσθέτουμε το βούτυρο σε μορφή κλωστής (ή κορδόνι)
•        Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή στο θερμαινόμενο συρτάρι
•        Βράζουμε τα αυγά μέσα σε πουγκί μεμβράνης
 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!

* Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Bosch Home


Τάρτα caprese

 

Εύκολη και γρήγορη τάρτα Caprese γεμάτη με αρώματα της Μεσογείου, που δεν έχεις καμία δικαιολογία να μην φτιάξεις! Δώσε προσοχή σε #3 tips και με βοηθό τον 4D φούρνο Bosch θα απολαύσεις την αφράτη, τραγανή βάση της με την τυρένια γέμιση.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ (1 φύλλο) σφολιάτας
  • 1 αυγό
  • 2  μεγάλες ντομάτες σφιχτές
  • 300 γρ μοτσαρέλα σε χοντρές φέτες
  • σπανάκι baby 
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • βασιλικός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Με τον πλάστη ανοίγω το φύλλο της σφολιάτας και το τοποθετώ στο ταψί ή στην ταρτιέρα. Τη γυρίζω περιμετρικά δημιουργώντας τοιχίο. Εσωτερικά την τρυπάω με πιρούνι και αλείφω με το ασπράδι του αυγού. Την ψήνω στους 220*C για 5 λεπτά.
  2. Βάζω στην προψημένη σφολιάτα τις φέτες της ντομάτας, το τυρί σε φέτες, το σπανάκι και συνεχίζω την ίδια σειρά σε όλη την τάρτα.
  3. Ραντίζω με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αφού αλείψω τα τοιχία της σφολιάτας με τον κρόκο του αυγού και λίγο νερό, την ψήνω στις αντιστάσεις στους 180*C για 20 λεπτά.
  4. Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει 5 λεπτά, γαρνίρω με φρέσκα φύλλα βασιλικού, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

TIPS:

• Τρυπάμε με πιρούνι τη σφολιάτα
• Αλείφουμε τη σφολιάτα με ασπράδι αυγού
• Οι ντομάτες και τα λαχανικά πρέπει να είναι στεγνά

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗΝ!

* Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Bosch Home


Lemon curd
(Κρέμα λεμονιού)

 

Πού θα μπει η Lemon Curd και δεν θα κυριαρχήσει η έντονη, λεμονάτη, βουτυρένια γεύση της! Σε όποια τάρτα, γλυκό ή ακόμα και σκέτη πάνω στο ψωμί την προσθέσεις, θα σε τρελάνει.

Δώσε έμφαση στα tips και με το δυνατό ραβδομπλέντερ της Bosch θα πετύχεις βελούδινη υφή που της αρμόζει.

 


ΜΕΡΙΔΕΣ:
200 ml

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
2 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 5 κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ (3 ) χυμό λεμονιού 
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 110 γρ ζάχαρη
  • 60 γρ βούτυρο κρύο σε κύβους


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα βάζω το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη ζάχαρη, τους κρόκους και τα αυγά.
  2. Τοποθετώ την κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία, να βράζει απαλά, ανακατεύοντας διαρκώς με το ραβδομπλέντερ μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα (περίπου 5 λεπτά).
  3. Βγάζω το μπολ από τη φωτιά και προσθέτω το κρύο βούτυρο ανακατεύοντας να λιώσει.
  4. Όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα το στραγγίζω.
  5. Το τοποθετώ σε βαζάκια και σκεπάζω με μεμβράνη, η οποία πρέπει να ακουμπάει την επιφάνεια της κρέμας (για να μην πιάσει κρούστα).

ΤΙΠΣ:

•    Ανακατεύουμε συνεχώς
•    Βάζουμε το κρύο βούτυρο στο τέλος
•    Δοκιμάζουμε την πυκνότητα στη ράχη της κουτάλας
•    Σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας μέχρι να κρυώσει

 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗΝ!

* Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Bosch Home


Green smoothie

 

Η θερμοκρασία ανεβαίνει κι εσύ θέλεις κάτι υγιεινό, να σε δροσίσει και να σου ανεβάσει τη διάθεση;

Αυτό το Green smoothie τα κάνει όλα! Ακολούθησε τα #3 tips μου και με βοηθό το miniblender της Bosch θα το απολαύσεις βελούδινο.

Με την νέα σειρά βίντεο δίνω tips για σίγουρη επιτυχία της συνταγής και αν τα κάνεις, θα δεις ότι είναι παιχνιδάκι.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ΑΤΟΜΟ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
3 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φύλλα μαρουλιού
  • ½ αγγούρι
  • ½ πράσινο μήλο
  • χυμό 1 πορτοκαλιού
  • χυμό ½ λεμονιού
  • μέντα
  • τζίντζερ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το χυμό του πορτοκαλιού στις παγοθήκες να γίνει παγάκια.
  2. Στο mini-blender ρίχνουμε πρώτα τα παγάκια με το χυμό πορτοκαλιού.
  3. Έπειτα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά δηλαδή το μαρούλι, το αγγούρι και το μήλο.
  4. Συνεχίζουμε με τη μέντα και το τζίντζερ.
  5. Τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε και χτυπάμε.
  6. Σερβίρουμε αμέσως με καλαμάκι.


TIPS:


• Το χυμό πορτοκαλιού σε παγάκια
• Πρώτα βάζω τα φρούτα και τα λαχανικά
• Στο τέλος προσθέτω τα υγρά
 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Bosch Home


Παγωτό black forest

 

Σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα σειρά βίντεο το «Cooking Good», με βοηθό τις συσκευές Bosch και τα δικά μου tips, για σίγουρη επιτυχία σε κάθε συνταγή!

Εκθαμβωτικό παγωτό που ξυπνάει όλες μας τις αισθήσεις!
Βάση παγωτού από βανίλια γεμάτη βύσσινα μαζί με το σιρόπι τους και τραγανά κομμάτια σοκολάτας να διασπούν τραγανά την μαλακή υφή του.

 


 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
2 ΩΡΕΣ + 8 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κουτιά (500γρ) φυτική σαντιγί
  • 1 κουτί (400γρ) ζαχαρούχο γάλα
  • 1 ποτήρι (240ml) γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο
  • 2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ κουβερτούρα, λιωμένη 
  • 1 κουτί κομπόστα βύσσινο

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στην κουζινομηχανή χτυπάω τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει. Προσθέτω το ζαχαρούχο και το γάλα εβαπορέ.
  2. Βάζω το μείγμα σε δοχείο στην κατάψυξη.
  3. Όταν περάσουν δύο ώρες βγάζω το δοχείο από την κατάψυξη, το ανακατεύω με το μίξερ χειρός και ρίχνω μέσα του 100 γρ λιωμένης κουβερτούρας συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Σε άλλο δοχείο ρίχνω τη μισή ποσότητα από το μείγμα, προσθέτω περίπου 10 βύσσινα από την κομπόστα και 2 ΚΣ από το σιρόπι, με ένα μαχαίρι ανακατεύω απαλά χωρίς να ενωθεί με το παγωτό βανίλια και ρίχνω σε μορφή κορδόνι 50 γρ λιωμένη κουβερτούρα.
  5. Βάζω στην κατάψυξη για 5 λεπτά.
  6. Συνεχίζω όμοια με το υπόλοιπο μείγμα, το παγωτό, τα βύσσινα, το σιρόπι και τη λιωμένη κουβερτούρα.
  7. Βάζω πάλι στην κατάψυξη για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  8. Βγάζω από την κατάψυξη 10 – 15 λεπτά πριν σερβίρω.

 

TIPS:

•    Κρύο το μείγμα, ζεστή η σοκολάτα (για να κρυσταλλώσει)
•    Χωρίζω το μείγμα σε 2 δόσεις
•    Ελαφριά ανάμειξη της κομπόστας βύσσινου
 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Bosch Home