ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

ΠΩΣ ΔΙΑΤΗΡΩ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΦΡΕΣΚΙΕΣ

 

Η μπανάνα έχει ένα αρνητικό ως φρούτο : ωριμάζει γρήγορα, μαυρίζει και έπειτα δεν μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σαν φρούτο, μόνο πολτοποιημένη μέσα σε γλυκό ή ρόφημα. Αυτό το πρόβλημα το αντιμετώπισα όταν η κόρη μου άρχισε να τρώει φρούτα. Μέσα στα φρούτα που περιείχε η φρουτόκρεμα της ήταν και η μπανάνα. 

Μου ήταν δύσκολο να αγοράζω κάθε 2 – 3 μέρες φρούτα για να μην χαλάνε και τότε ένας παραγωγός στην λαϊκή αγορά μου είπε την λύση : Τυλίγουμε τις μπανάνες με χαρτί κουζίνας , τις βάζουμε σε μια χάρτινη σακούλα( του μανάβη  ή σε εφημερίδα )και τέλος μέσα σε μια νάιλον σακούλα και στο ψυγείο. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά! Οι μπανάνες διατηρούνταν από τότε μέχρι και μια εβδομάδα στο ψυγείο, ακόμη και παραπάνω, χωρίς να μαυρίζουν.

 


 

ΜΠΟΛ ΑΝΑΜΕΙΞΗΣ

 
 

Κάθε κουζίνα που σέβεται τον εαυτό της διαθέτει αρκετά μπολ ανάμειξης.

Δεν πρέπει να είμαστε τσιγκούνηδες στην διάσταση που θα διαλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε φορά γιατί μόνο προβλήματα μπορεί να μας δημιουργήσει ένα μικρότερο μπολ από αυτό που χρειάζεται. Αν υπολογίσουμε ότι για να ανακατέψουμε ισχυρά χρειάζεται να γύρουμε στο πλάι το μπολ μας.

Το μέγεθος του μπολ μας πρέπει να είναι 3 φορές μεγαλύτερο από τον όγκο των υλικών που υπολογίζουμε ότι θα βάλουμε μέσα σ’ αυτό. Μόνο έτσι θα μπορούμε μετά να ανακατέψουμε χωρίς να μας φύγει το μίγμα μέσα από αυτό.

Γι’ αυτό την επόμενη φορά καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε ένα μεγαλύτερο μπολ από αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε παρά ένα μικρότερο!